Güler Zere’ye af yolu açıldı

Adli Tıp Kurumu Üçüncü İhtisas Kurulu, Zere’nin af kapsamında olduğuna ilişkin raporunu Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

Başsavcılık, gerekli evraklarla Zere hakkındaki raporu, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’ne gönderecek.
Genel Müdürlük, evraklarda eksiklik olup olmadığını inceledikten sonra Güler Zere’nin affına ilişkin dosyayı Cumhurbaşkanlığına sunacak.

YARIN CUMHURBAŞKANLIĞINA İLETİLECEK

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül ise ”Adli Tıp Kurumu Güler Zere’nin lehinde bir karar aldı” dedi.

Üskül, yaptığı açıklamada, Adli Tıp Kurumunun kanser hastası olan terör örgütü üyesi hükümlü Güler Zere’nin durumuyla ilgili raporu hazırladığını belirtti.

”Adli Tıp Kurumu Güler Zere’nin lehinde bir karar aldı” diyen Üskül, ”Rapor Elbistan Cumhuriyet Savcılığı’na fakslandı. Yarın sabah da buradan Adalet Bakanlığı aracılığıyla Cumhurbaşkanlığına iletilecektir” diye konuştu.

DAVUTOĞLU ZERE’NİN BABASIYLA GÖRÜŞTÜ

Öte yandan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun, terör örgütü üyesi kanser hastası hükümlü Güler Zere’nin durumunu yakından takip ettiği ve bu çerçevede bugün Zere’nin babasıyla telefon görüşmesi yaptığı öğrenildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, insan hayatıyla ilgili olması açısından konuyu yakından takip eden Davutoğlu bugün Zere’nin babasıyla görüşerek, ailenin sıkıntılarını dinledi.

Zere’nin babasının, kızının bir an önce serbest kalmasını istediklerini belirtmesi üzerine Davutoğlu’nun, bu konuyu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e bir kez daha aktaracaklarını, ancak son taktirin Cumhurbaşkanı Gül’e ait oldUğunu söylediği bildirildi.

1223220cookie-checkGüler Zere’ye af yolu açıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.