‘Güler’in açıklamaları endişe verici’

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Süleyman Çelebi, İstanbul Valisi Muammer Güler’in 1 Mayıs’a ilişkin açıklamasını ”üzüntü ve endişe” ile izlediğini belirterek, ”Şiddet ile başlayan ve şiddet ile biten açıklamalar ülkemizin içinde bulunduğu koşullara hiç de uymamaktadır. Sayın Vali sakin olmalıdır” dedi.


Çelebi, yaptığı yazılı açıklamada, günlerdir, aylardır bütün kesimlerce topluma sağduyu, huzur ve diyalog çağrısı yapılarak toplumda var olan gerginliğin azaltılmaya çalışıldığını dile getirerek, ”Fakat Sayın Vali’nin ‘orantılı güç’, ‘orantısız güç’, ‘mitingi dağıtma’ gibi sözleri, hiç de yaşanılan koşullara uymamaktadır. Bu ne şiddet özlemi? ‘Dağıtılacak’, ‘orantılı güç kullanılacak’ olanlar, bu ülkenin vatandaşları, vergisini veren emekçileridir” dedi. 


”Şiddet ile başlayan ve şiddet ile biten açıklamalar, ülkemizin içinde bulunduğu koşullara hiç de uymamaktadır” diyen Çelebi, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: 


”Sayın Vali, yarın görüşme talebini iletmiştir. Diyalog ve görüşmelere açığız. Bütün taleplerimizi kendisine ileteceğiz. Bildikleri bir suç varsa bunu ortadan kaldırma görevi Vali’nindir. Yoksa ‘duydum suç işleyecekler’ demekle İstanbul yönetilemez. Eğer suç varsa hukuk önünde bunun gerekleri yerine getirilir. Türkiye hukuk devletidir. Suça karar verip, suçluyu döverek cezalandırma ise hukuksuzluğun adıdır.”

1058680cookie-check‘Güler’in açıklamaları endişe verici’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.