Gül’ün siyaset planı yok

Kütahya’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, “Bazı konuları açık konuşmak beni sınırlıyor. Arkadaşlarımızla konuşup tartışacağımızı, neticede hep beraber karara varacağımızı söyledim” dedi.

Gül ayrıca 2007’de halkoyu ile Cumhurbaşkanı seçilmediğini hatırlattı.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) Ankara’daki Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda, Gül’ün açıklamalarının sorulması üzerine Başbakan Erdoğan, “Cumhurbaşkanı ile konuşmadan bir şey söyleyemem” dedi.

“Gül tekrar aday olmaz”Cumhurbaşkanı Gül’ün açıklamalarını CNN Türk’te katıldığı televizyon programında değerlendiren AKP Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ise, “Bu sözlerin ardından Sayın Gül kesinlikle ikinci kez Cumhurbaşkanlığı’na aday olmaz” dedi.

Kuzu’ya göre, Cumhurbaşkanı Gül, bundan sonrası için Başbakan Erdoğan’dan sinyal bekliyor olabilir.

BBC Türkçe’ye konuşan AKP’nin kurucularından ve eski Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener ise, Gül’ün mevcut tavrını “Cumhurbaşkanı adayı oldum oldum. Olmadı evime çekileceğim” diyerek özetledi.

Açıklamalar ne anlama geliyor?Gül ve Erdoğan’dan gelen açıklamalar gün boyunca sosyal medyada da yoğun biçimde tartışıldı.

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Gül’ün açıklamalarını “Cumhurbaşkanı’nın AK Parti dışında bir projesi yok” şeklinde yorumlarken, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Orhan Bursalı, Abdullah Gül’ü tasviye çabasının olduğunu ifade etti.

Taraf Gazetesi’nden Emre Uslu ise, Erdoğan ve Gül arasında görüş ayrılığı olduğu izleniminin yanıltıcı olabileceğini söyledi.

BBC

1416300cookie-checkGül’ün siyaset planı yok

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.