Gülsin Onay Londra resitalinde büyüledi

Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Mehmet Yiğit Alpogan ve Sefire Bernev Alpogan’ın ev sahipliğinde 20 Kasım 2009, Cuma akşamı gerçekleşen yardım resitaline Dünya İslam Konferansı Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ve eşi, KKTC Londra Temsilcisi Kemal Köprülü ve eşi Sevhal Köprülü, TSK Askeri Ataşesi Deniz Kurmay Albay İ. Özdem Koçer ve eşi Aysun Koçer, ressam Ece Clarke ile FIWAL Başkanı Neena Dughal, Lady Houghton, Lady Kings Norton, Lady Doris Butterworth, Lady Cholmandeley gibi çoğunluğu yabancılardan oluşan konuk topluluğu katıldı.

Organizasyonu Britanya Türk Kadınları Derneği (BTKD) ve üyesi olduğu FIWAL (Londra Uluslararası Kadın Dernekleri Federasyonu) tarafından üstlenilen yemekli yardım resitaline gösterilen yoğun ilgi nedeniyle biletler talebin çok altında kaldı. Hiç bir ücret talep etmeden resital veren ünlü sanatçı Gülsin Onay konuklara unutulmaz anlar yaşattı.

Müzik otoritelerinin sadece teknik ustalığı değil “sınırsız enerjisiyle hem zeki hem de duyarlı bir yorum gücü ile donatılmış olağandışı bir piyanist” olduğu konusunda birleştikleri Gülsin Onay’ın uluslararası müzik kariyeri Venezüella’dan Çin’e uzanan bir coğrafyada 5 kıtada 59 ülkeyi kapsıyor. 2003 yılında UNICEF Türkiye Milli Komitesi tarafından “İyi Niyet Elçisi” seçilen Gülsin Onay, yurtiçi ve dışında pek çok yardım konseri verdi.

Gülsin Onay’ın Beethoven, Schumann ve Chopin’den eserler yorumladığı etkinlikte konuşan FIWAL Başkanı Neena Dughal duygularını “Türkiye’nin sihirli parmaklara sahip dünya çapında ünlü piyanistini dinlemek onuruna sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Gülsin Onay’ın müziği ruhumuzu okşadı” şeklinde ifade etti. Dughal ayrıca, “Bu gece efsanevi Türk konukseverliğine yakından şahit olduk” diyerek etkinliğe ev sahipligi yapan Sefire Alpogan’a teşekkür etti.

Sefire Bernev Alpogan konuklara hitabında, başta etkinliğin onur konuğu Ekmeleddin İhsanoğlu ve eşi olmak üzere birbirinden değerli konukları evlerinde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Alpogan, konuşmasında etkinliğin başarısını konuklarda büyük hayranlık uyandıran piyanist Gülsin Onay’a borçlu olduklarını vurguladı.

Etkinliğin gelirinin büyük bir kısmının Türkiye’de faaliyet gösteren bir yardım kuruluşu olan Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği (DMEDD)’nin eğitim projelerine aktarılacağını açıklayan Sefire Alpogan, kendisi de DMEDD Yönetim Kurulu’nda uzun yıllar görev alarak dernek faaliyetlerine katıldığını söyledi.

Etkinlikten elde edilen gelirin geri kalan kısmının FIWAL’in çalışmaları için kullanılacağı bildirildi. BTKD Başkanı Servet Hassan etkinlik hakkında yaptığı açıklamasında “BTKD olarak böyle prestijli bir etkinliğin gerçekleşmesinde görev aldığımız için kıvançlıyız. Gülsin Onay çağdaş Türk kadınını dünya çapında başarıyla temsil ediyor, kendisi ile gurur duyuyoruz. FIWAL’e üyeliğimiz sayesinde çeşitli ülke kadınlarına Türk kadınını tanıtma şansına sahip olduk. Onursal Başkanımız Bernev Alpogan’a çalışmalarımıza verdiği destek nedeniyle sonsuz teşekkür borçluyuz” dedi.

827280cookie-checkGülsin Onay Londra resitalinde büyüledi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.