Göçmen kadınlar için göçmen eğitmen…

İlk iş olarak, azınlık toplumundan göçmen kadınları eğitecek “eğitmenler” aranıyor.

CWI’nın 100 kadın çalışanı “eğitmenlik” için gönüllü olarak başvuruda bulundu.Projeyi Hollanda’nın dört büyük bankacılık grubu olan ING, Fortis, ABN Amro ve Rabobank ile IT hizmetleri şirketi Ordina, hükümete bağlı özel bir bütünleşme komisyonu ile birlikte gerçekleştirecek.

Duyuru Hollanda’nın en büyük 30 belediyesinin göçmen kadınları bütünleştirme çalışmalarına destek vermek amacıyla kurulmuş olan PAVEM tarafından yapıldı. Komisyon göçmen kadınların dil kurslarına katılmalarını, ve şirketler ile belediyeleri göçmen kadınlara daha çok iş olanağı sağlamaları için ikna etmeyi amaçlıyor.

Proje kapsamında 200 yeni dil okulu açıldı ve göçmen kadınlara 2400 yeni iş olanağı sağlandı ancak PAVEM 18 ay içinde muazzam bir başarı elde edemedi. Türk ve Faslılar arasında çalışarak para kazanan kadınların oranı hâlâ sadece yüzde 25 düzeyinde. Komisyon aynı zamanda orta yaş ve üzerindeki 240 bin göçmen kadına dil öğretmelerinin, 2010 yılına kadar alınması gereken zorunlu bütünleşme sınavından geçmeleri için de faydalı olacağı görüşünde. PAVEM projenin tamamlanması için 50 milyon Euro’ya ihtiyaçları olduğunu belirtti.

1100690cookie-checkGöçmen kadınlar için göçmen eğitmen…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.