Göçmen polisi, ırkçı partiyle ‘kanka’ymış

The İndependent gazetesinin verdiği habere göre, sığınmacıların tutulduğu gözaltı evinde görevli bir memur, BNP üye listesinde bulunması üzerine istifaya zorlandı. Aşırı sağcı partiye bağı ortaya çıkan bir diğer memurun ise, görevleri askıya alındı.

 

Bu iki olay, bir süredir ırkçı olduğu iddia edilen göçmenlik sistemi hakkında ciddi şüpheler yarattı. Independent gazetesi, son iki yıl içinde 38’i ırkçılık olmak üzere, sığınmacılara karşı yapılan zalim davranışlarla ilgili 300 suç duyurusuyla ilgili soruşturma haberi verdi. Bunlar arasında, sığınmacılara karşı kullanılan, “maymun”, “ülkene dön” gibi,  ırkçı hakaretler de vardı.

 

BNP üyesi olduğu gerekçesiyle işine son verme, ancak polis memurları ve hapishane görevlilerine uygulanabiliyor. Göçmenlik hizmetleri servisinde görevli olanlar, BNP, Combat 18 veya National Front gibi ırkçı örgütlere üye olmadığını teyit eden bir belge imzalamaları gerekiyor.

 

Diğer yandan konuyla ilgili görüşlerini belirten Hackney milletvekili Diane Abbott, “Eğer, sığınmacılar ve göçmenlerle ilgili hizmetlerde BNP üyerlerinin çalıştığı doğruysa bu, İçişleri Bakanlığının ülkede göçmenlere kötü muamele edilmesine izin verdiğinin bir başka işaretidir. Yıllardır, kampanya yapan gruplar, meslekdaşlarım ve ben, göçmen polisi olarak özel taşeron şirketleri kiralamanın kötü bir fikir olduğuna işaret ediyoruz. Şimdi, görüldüğü kadarıyla, elimizde  bu konuda daha fazla delil var” dedi.

1185340cookie-checkGöçmen polisi, ırkçı partiyle ‘kanka’ymış

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.