Üç göçmen Türk, polisi komalık etti

Tutukluların, Coolaroolu 28 yaşındaki Ersoy Vural, Meadow Heightsli  20 yaşındaki Kemal Çiloğlu ve 35 yaşındaki Vural Vuralham olduğu bildirildi.

38 yaşındaki Simon Busuttil’in Royal Melbourne Hospital’e kaldırılırken kalbinin durduğu, ambulans görevlilerinin çabalarıyla tekrar çalıştırıldığı bildirildi.

Olay geçen hafta Perşembe günü saat 23 sularında meydana geldi. Polis memuru arabasıyla işten evine giderken Campbellfield’de arkasından gelen bir kamyonet, hızla şerit değiştirip, Busuttil’in önüne geçti. Manevra sırasında kamyonet Busutti’nin arabasına hahifçe çarptı. Kamyonetin durmaması üzerine polis memuru aracı takip ederek Barry Road ile Pascoe Vale Road’un köşesinde durdurdu. Arabadakiler kendisini polis memuru olarak tanıtan Simon Busuttil ile tartışmaya başladı. Arabadakilerin saldırması sonucu polis memurunun burnu kırıldı, olaya çevreden geçenlerin müdahalesiyle 3 kişi kaçmaya başladı.
Simon Busuttil’in karaciğerinin zarar gördüğü, beyninde bir zarar meydana gelip gelmediğinin ise başındaki şiş indikten sonra anlaşılabileceği kaydedildi.

Sanıklar Salı günü Melbourne Magistrates’ Court’a çıkarılmak üzere tutuklandı.  sanıklara 7 ayrı suçlama yöneltildiği bildiriliyor. Tedavisi süren Simon Busuttil’in ilk anda “kritik” olarak değerlendirilen sağlık durumu ise iyiye gidiyor. 

ÇETE OPERASYONU
Öte yandan Victoria Polisi 7 aylık bir takip sonunda büyük bir uyuşturucu çetesini ortaya çıkardı. Geçen hafta aynı anda 16 eve yapılan baskında 13 kişi gözaltına alındı, aralarında Glen Waverley’de oturan 23 yaşındaki Emre Baştürk’ün de bulunduğu 9’u tutuklandı. Operasyonda $100,000 değerinde bir lüks otomobil, $400,000 değerinde çalıntı mal ve $500,000 değerinde uyuşturucu ele geçirildi.

Polis, şüphelilerin telefonlarını dinleyerek 10,000 görüşmeyi kayda aldı ve operasyona çetenin bir kişiyi kaçırıp ailesinden fidye istemeye karar vermesinden sonra başladı. Sanıkların ilk duruşması, belgelerin çokluğu nedeniyle gelecek yıl Eylül ayında yapılacak.


Şeyhe “tek gidiş” billet
Geçen hafta ABC Lateline Programı’nda sunucu Maxine Mckew’in konuğu olan iki Müslüman; Victoria Parlamentosu İşçi Partisi Milletvekili Adem Somyürek ve 2001 seçimlerinde Sydney Reid Bölgesi’nden Liberal Parti Milletvekili adayı İrfan Yusuf, Avustralya müslüman toplumları adına Mckew’in sorularını yanıtladı. Somyürek, son zamanların tartışmalı kişisi Melbournelu Şeyh Muhammed Omran’ın Avustralya’dan ayrılırsa iyi olacağını kaydetti. Somyürek, “Sınırdışı edilmesinden bahsetmiyorum. Ama, eğer ayrılmak istiyorsa, ayrılmalıdır” dedi. Şeyh Omran, daha önce eğer Avustralya halkı istemezse, Avustralya’da kalmayacağını söylemişti.
2001 seçimlerinde Reid Bölgesi Liberal Parti Milletvekili adayı İrfan Yusuf ise Liberal Parti’den şikayet etti. Liberal Parti’nin Auburn’daki aşırı Wahabi tarikatına bağlı İslami bir okulu desteklemesini eleştiren Yusuf, Başbakan John Howard’ın geçmişte bu okulu ziyaret ettiğini, eğer fırsat bulursa Başbakan Howard’a Müslüman aşırılarla ilişkili bu okulu desteklememesi gerektiğini söyleyeceğini kaydetti.

Resım: Somyurek
Resım: Irfan Yusuf

Resım: Latelıne

Resım: Maxıne Top

1111790cookie-checkÜç göçmen Türk, polisi komalık etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.