Göçmenlerde zorla evlilik mercek altında

Okul kayıtlarından isimleri kaybolan ve çoğunluğu Pakistan ya da Bangladeş kökenli olan çocuklarla ilgili parlamentoda bir soruşturma yürütülüyordu.


Soruşturmada, kız ve erkek çocukların “fazla Batılılaştıkları” gerekçesiyle okullarından alınarak zorla evlendirildikleri endişesi dile detirildi.


Soruşturmayı yürüten parlamento komisyonunun başkanı Keith Vaz, Bradford bölgesinde 33 çocuğun okullarından alındığını, 14 diğer bölgede ise çocukların hesabının tutulmadığını belirtti.


Eğitimden sorumlu yetkililerin, makul bir gerekçe olmaksızın uzun süre devamsızlık yapan çocuklarla ilgili sosyal hizmetler kurumuna bilgi verme yükümlülükleri bulunuyor.


Belediye yetkilileri, kaybolan çocukların zorla evlendirilmiş olabilecekleri iddiasını yalanlıyor.


Ancak milletvekillerinin sorunun çok daha büyük olduğunu düşünmelerinin ardından, yetkililere verileri daha derinlemesine incelemeleri talimatı verildi.


ON KATI…


Pakistanlı bir genç kadın BBC’ye yaptığı açıklamada, 13 yaşındayken okuldan alındığını, Pakistan’a götürüldüğünü, zorla evlendirildiğini ve eşinin kendisine tecavüz ettiğini söyledi.


İngiltere’deki birinin yokluğunu farketmesi ve kendisini aramaya gelmesi için dualar ettiğini söyleyen genç kadın, “Beni yüzüstü bıraktıklarını düşünüyorum. Pakistan’dayken okuldan beni aramaya geleceklerini düşünüyordum. Kimse gelip beni aramadı.” dedi.


Çocuk sahibi olmak için İngiltere’ye gelen genç kadın, şimdi eşinin kendisini bulmaması için gizleniyor.


Hükümetin zorla evlilik birimi yılda 300 vakayı soruşturuyor ve kimi zaman kurtarma operasyonları düzenliyor.


Ancak İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilen bir diğer çalışma, sadece Luton kentinde zorla evlendirilenlerin sayısının 300 olduğunu ortaya koydu.


Raporda, ülke genelinde ise bu sayının muhtemelen 3000 civarında olduğu belirtildi. (BBC)

810680cookie-checkGöçmenlerde zorla evlilik mercek altında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.