Göçmenlere lotarya usulü oturma izni

170 bin kişiye iş ve oturma izni sağlayacak uygulama için yarım milyon göçmen vatandaş önceki gece kuyruğa girdi ve soğuk havaya karşın sabaha kadar postaneler önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Yetkilier 500 bin kişinin talepte bulunduğunu ancak her üç göçmenden ikisinin kaçak konumunda kalacağı ve sınır dışı edilme tehlikesiye karşılaşacağı açıklandı. Bir iş edinebilmek ve oturma izni alabilmek için gece İtalya genelinde postaneler önünde uzun kuyruklar oluşturan göçmen vatandaşlara Kızılhaç ve çeşitli yardım kuruluşları sıcak içecek ve battaniye dağıttı.

İtalya’da göçmen vatandaşların çoğunlukla tercih ettiği Lombardia bölgesinde bir saat içinde 73 postaneye 34 bin 408 başvuruda bulunulduğu bildirildi. Her kentte en çok 3 bin oturma izninin dağıtılacağı İtalya’da her 10 göçmenden 9’unun sigortasız çalıştırıldığı ve oturma izninin olmadığı belirtildi.

Bologna Cattaneo Üniveritesi öğretim üyesi prof. Marzio Barbağlı göçmen vatandaşlara oturma izni ve iş dağıtımın lotarya yöntemiyle çözülmeye çalışılmasının yasa dışı göçmen akınını teşvik edeceğini ve akılcı bir çözüm yolu olmadığını savundu.

AÇIK GAZETE: Fotoğrafta Bisiklet Hırsızları (Ladri di biciclette) filminin de minik posterini görüyorsunuz. 2’nci dünya Savaşı sırasında İtalya’daki yoksulluğu gerçekci bir dille anlatan filmi izlememişseniz mutlaka izlemenizi öneririz.

Vittorio De Sica’nın 1948’de yönettiği  Bisiklet Hırsızları, 1950’de “ En İyi Yabancı Film Oscar’ı kazandı.

Oyuncuları şöyleydi: Lamberto Maggiorani, Enzo Staiola, Lianella Carell, Elena Altieri, Giulio Chiari, Vittorio Antonucci, Gino Saltamerenda

1125150cookie-checkGöçmenlere lotarya usulü oturma izni

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.