Göçmenlere yönelik strateji belirlenecek

Hackney Refugee Forum (HRF) Başkanı Ali ksoy’un yaptığı açıklama aynen şöyle:

“Hackney Refugee Forum 2006 yılından beri 70 binin üstünde göçmen ve mültecinin yaşadığı Hackneyde, belediyenin bağlayıcı bir göçmen ve mülteci stratejisi veya politikası olması yönünde mücadele vermekteydi.

Nihayet bu konuda önemli bir adım attık. Hackney belediyesinin stratetejik ortak çalışma timiyle (Team Hackney) Masaya oturduk. HCVS inde destek vereceği bir strateji çizme çalışmasına Mart ayında başlıyoruz.

Evet Hackney belediyesinin bir Toplum Stratejisi (Hackney Communıty Strategy 2020) var, fakat bunun içindeki, çeşitli ana konulara bakarsak biz göçmenler ve mülteciler ya hiç yer almıyoruz veya üstünkörü bir yaklaşımla karşı karşıyayız. Bu stratejide bizler daha dezavantajlı gruplar olmamıza rağmen bu dikkate alınmamıştır ve büyük boşluklar vardır. En azından hakkımız olan ek desteklerden yoksun bırakılıp, bize has sorunlar göz ardı edilip, göçmenlikten kaynaklanan sorunlarımız tanımlanıp, gereken bize özel yatırım yönlendirmeleri yapılmamaktadır.

İşte bu boşlukları bulup, sergilemek ve belediyenin eğitim, grantlar, sağlık, iş sahası açma, güvenlikli yaşam konularında yaptığı yatırımları bizlere uygun şekilde yönlendirilmesini sağlamak için bu strateji bağlayıcı olacaktır.

Bu nedenle gereken araştırma, anket ve görüşmeler yöntemleri, ana araştırma konuları neler olmalıdır, Londra belediyesi ve komşu belediyeler bu konuda stratjileri varmıdır? Ki vardır, bu stratejilerde neler ön plana çıkmıştır gibi meseleleri tartışmak üzere 5 Mart Cuma günü, saat 1 ile 3 arası HCVS Konferans Hall de toplanıyoruz.

Lütfen bu toplantıya katılınız veya temsilcilerinizi gönderiniz, çünkü sizin görüş ve katkılarınızla bu strateji yazılacaktır.

Hepimize lokal belediye politikasını etkilemek ve yatırımlarını ihtiyaçlarımıza yönlendirmek üzere önemli sorumluluk düşmektedir.”

FOTOĞRAF: Ali Aksoy

829420cookie-checkGöçmenlere yönelik strateji belirlenecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.