Göçmenleri ‘hava’ da sevmiyor

Yağmura rağmen yaklaşık 7 bin gösterici, Britanya’daki baskıcı göç politikalarına son verilmesi, oturumu olmayanlara oturum verilmesi ve vatandaşlığa geçişin kolaylaştırılması için yürütülen kampanyaya destek sundu.


7 Mayıs Pazartesi günü saat 11.30’da Westminster Cathedral Piazza’nın önünde başlayan yürüyüş,  Trafalgar Square’de yapılan mitingle son buldu.


Türkiye, Latin Amerika, İran, Cezayir ve Afrikalı göçmenler,  değişik kesimlerden iş çevreleri, sendikalar, sivil toplum kuruluşları, politikacılar ve göçmenlerin buluştuğu Trafalgar Square’de yapılan konuşmalarda, göçmenlerin ülke ekonomisine yaptıkları katkıya dikkat çekildi.


Konuşmacılar arasında bulunan ve kampanyaya destek veren Westminster Kilisesi rahiplerinden Murphy O’Connor BBC’ye yaptığı açıklamada, “sözkonusu göçmenlerin birçoğunun burada ailesi var. Çocukları burada doğdu veya büyüdü ve bu ülkede okula gidiyor. Bir çoğu da kaçak şekilde çalışıyor. Bu göçmenler zaten İngiltere’de yaşıyor. Bunların haklarının yasalarca korunması gerekiyor” dedi.
 
“The Strangers into Citizens” tarafından yürütülen kampanya kapsamında, ülkede “kağıtsız” olarak çalışan ve yaşayan kalan yaklaşık 500 bin kişiye Avrupa’nın diğer ülkelerindekine benzer bir uygulamayla bir kereliğe mahsus olmak üzere “yasallık” tanınması isteniyor. Migration Watch isimli kuruluş ise yasadışı göçmenlere “af” verilmesinin, yeni göçmen dalgası oluşmasına neden olacağını öne sürerek, karşı kampanya yürütüyor.

802320cookie-checkGöçmenleri ‘hava’ da sevmiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.