Göçmenlerin 20 milyar Avro gücü var

Bu 1,47 milyon yabancı kökenli tüketicinin ya yurtdışında doğmuş olduğu veya göçmen ailesine ait olarak Avusturya’da doğduğu ifade edildi.

Göçmenlerin satın alma gücü 20 milyarlık rakamla Avusturya’nın güney doğusunda yer alan Steiermarkt eyaletinin tüketim gücüne eşit olduğu belirtilirken, Kärnten eyaletinin ise satın alma gücünün iki katını oluşturduğu da araştırmada duyuruldu. Avusturya’nın genelindeki satın alım gücünün ise yüzde 13,5’ne eşit olduğu ayrıca belirtildi.

Yalnız bu satın alma rakamlarında ülke’de yaşayan göçmenlerin geldikleri ülkelere göre durumları ise Avusturyalılara göre farklık gösterdiğidir; Buna göre Avusturya’da yaşayan Türklerin satın alım güçleri Avusturyalıların yüzde 55’ ini oluştururken, eski Yugoslavya kökenli göçmenlerin ise Avusturyalıların satın alım güçlerinin yüzde 70’ini oluşturduğu ifade edildi.

Avrupa Ekonomik Topluluğu ülkelerinde yaşayan göçmenlerin ortalama kişi başına düşen yıllık satın alım gücü İsviçre, Norveç ve Lichtenstein gibi ülkelerde 19.300 Avro olduğu belirtilirken, bu rakamın Avusturya’da 18.700 Avro olduğu da araştırma sonucunda belirtildi.

1506890cookie-checkGöçmenlerin 20 milyar Avro gücü var

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.