Gömüldüğü yeri gösterecek

Faili meçhul cinayetlerle ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel, dün ek ifadesine başvurduğu Çarkın’ın beyanları doğrultusunda, ”yer gösterme işlemi yaptırma” izni için mahkemeye başvurmuştu.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği’nin kararında başvuruda, ”Çarkın’ın, 2 Mart 1995’te kabyolan ve bugüne kadar kendisinden haber alınamayan Tarık Ümit’in öldürüldüğü ve yerini gösterebileceği, yine Behçet Cantürk’ün İstanbul Fenerbahçe Orduevi önünden alınıp, Sapanca’da nerede ve nasıl öldürüldüğünü gösterebileceğine yönelik yer gösterme işlemi yapabileceğini bildirdiğinin” yer aldığı ifade edildi.

Kararda, başvurunun 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun, ”kapalı ceza infaz kurumu dışına çıkma iznini” düzenleyen 92/2. maddesindeki şartlara uygun olduğu kaydedilerek, kabulüne karar verildiği belirtildi.

BİR HAFTA DIŞARIDA KALACAK

Karara göre; Ayhan Çarkın, yarın 08.00’den itibaren 7 gün süreyle Ankara 2 nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’ndan, yer gösterme işlemi için çıkarılabilecek.

Çarkın’ın cezaevi dışında geçirdiği süre tutukluluğundan sayılacak.

Çarkın, cezaevinden çıkarılırken ve tekrar cezaevine dönerken, sağlık kontrolünden geçirilecek.

CEZAEVİNDEN BASINA KONUŞTU

Gazetelere açıklamalarda bulunan Ayhan Çarkın, eski MİT’çi Tarık Ümit’in öldürüldüğünü söylemişti.

Çarkın, “Eğer isterlerse cesedin yerini söylerim, çıkartır DNA testi yaparlar” diye konuşmuştu.

1323260cookie-checkGömüldüğü yeri gösterecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.