Gümrüklerde sandık 11 Eylül’de

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini de öngören Anayasa değişikliği paketinin halk oylamasına sunulmasına ilişkin süreç işliyor. Gümrük kapılarında oy verme işlemi, 11 Eylül 2007 Salı günü başlayacak ve halk oylamasının yapılacağı 21 Ekim 2007 Pazar günü saat 17.00’de sona erecek.


Yüksek Seçim Kurulu, Emniyet Genel Müdürlüğünün son 3 yılın eylül ve ekim aylarında gümrük kapılarından giriş ve çıkışları gösteren istatistikleriyle 3 Kasım 2002 ve 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde kullanılan oy miktarları göz önüne alarak, Kapıkule ve İpsala karayolu gümrük kapıları; Antalya, İzmir Adnan Menderes, Ankara Esenboğa, İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen, Kayseri Erkilet ve Adana Şakirpaşa havalimanlarını oy kullanma yerleri olarak belirlemişti.


Belirlenen gümrük kapılarında 11 Eylülden itibaren tatil günleri de dahil 24 saat oy kullanılabilecek.


Gümrük kapılarında, Türkiye’de seçmen kütüğüne yazılı olmayan, yurt dışında 6 aydan fazla ikamet eden, oy verme günü olan 21 Ekim 2007 tarihinde 18 yaşını doldurmuş olan, oy vereceği günde yurda giriş veya çıkış yapan, çifte vatandaş olup da Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu ibraz eden Türk vatandaşları oy kullanabilecek. Oy verme isteminde bulunacaklar, pasaportlarını sandık kurulu başkanına gösterecek. Pasaporttan başka bir belgeyle oy kullanılamayacak.    


Oy verme işleminde, filigranlı sarı renkteki zarflar ile beyaz renk üzerine ”Evet”, kahverengi renk üzerine ”Hayır” ibareleri bulunan birleşik oy pusulaları ile ”Evet” veya ”Tercih” mührü kullanılacak.
 

1047660cookie-checkGümrüklerde sandık 11 Eylül’de

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.