Günay: Herkes aklını başına devşirsin

İncelemelerde bulunmak için gittikleri Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde yollarını kesen PKK’lılarla samimi görüntüler veren BDP’li milletvekillerine ilk tepki Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’dan geldi.

Günay, ”Herkes aklını başına devşirsin. Herkesin bir tahammül noktası var, birbirimizin tahammülünü zorlamayalım” diye konuştu.

Şehit ve gazi aileleriyle iftar yemeğinde bir araya gelen Günay, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Günay, bir gazetecinin BDP’li vekillerle teröristlerin birarada görüntülenmesiyle ilgili sorusuna şu yanıtı verdi:

”Herkes aklını başına devşirsin. Herkesin bir tahammül noktası var, birbirimizin tahammülünü zorlamayalım. Biz kimseyi ötekinden ayırmıyoruz. Eşitlik kardeşlik, barış ve dayanışma içinde yaşayalım diye uğraşıyoruz.

Vatanımız kalkınsın diye uğraşıyoruz. Bu millete büyük acılar çektirenlere hiçbir şey olmamış gibi davranılması, bu millete büyük acılar çektirenlere parlamentoda bir başka tarzda övücü mukabelede bulunulması hepimizi yaralar.

Özellikle milletvekili arkadaşlar, hangi partiden olursa olsun sağduyulu olmalı. Bu milletin ortak özlerine karşı duyarlı olmalarını tavsiye ederim. Böyle davranacaklarını temenni ederim. Haberi görmediğim için daha fazla bir şey söylemek istemiyorum.”

1352680cookie-checkGünay: Herkes aklını başına devşirsin

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.