Günaydın Jack Straw!

Dışişleri Bakanlığı’na ait binaların ortasındaki avluda dün akşam düzenlenen resepsiyonda soğuk, konukların iliklerine işlerken, davete geç katılan Jack Straw konuklarla kısa bir selamlaşmanın ardından hemen konuşmasını yapmak üzere mikrofonun başına geçti.


Sözlerine “Selamünaleyküm” diyerek başlayan Straw, daha sonra kalabalığın bayramını da Arapça “Bayramınız mübarek olsun” diyerek kutladı.


“Bugün iki nedenden dolayı önemli. Birincisi İslam aleminin büyük bir bayramını kutluyor olmamızdan, ikincisi de bu vesileyle İngiltere’nin çok dinli, çok kültürlü yapısını bir kez daha vurgulama şansı elde ettiğimiz için” diyen Straw, İngiltere’ye göç eden ve bu ülkeye yerleşen Müslümanların 1. sınıf vatandaşlar olarak, geldikleri günden itibaren oy hakkına sahip olduklarını hatırlattı.


İngiliz toplumu içindeki Müslümanların bütün diğer din ve etnik kökenlerden gelen toplumlarla hoşgörü ve diyalog içinde olduklarına dikkat çeken Straw, bunun en güzel örneğinin Pakistan’da meydana gelen deprem sırasında ortaya çıkan büyük dayanışma olduğunu anlattı. Straw, İngiltere’nin Pakistan’daki depremzedelere dünyanın 2. büyük yardımını yaptığını hatırlatarak, buna toplum içindeki dinler dayanışmasının yardımcı olduğunu vurguladı.

785310cookie-checkGünaydın Jack Straw!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.