Güneş gözlükleri

Güneş gözlükleri: Önemli ve gizemli olmak

İnsanlar güneş gözlüğüne meraklılar.

Güneş gözlüğü, adı üzerinde güneşli günlerde ve güneşe karşı kullanılır. Ama başka amaçlarla da kullanılır. Günümüzde bazı durumları ve kişileri tamamlayan vazgeçilmez bir aksesuardır.

Önemli ve meşhur kişilerin korumalarının koyu gözlükler takmaları adettendir.

Cenazelerde koyu gözlüklü insanlar görürüz.

Poker oyuncularının kimi koyu gözlük takar.

İmajını renkli gözlüklerle tamamlayanlar var.

Yüzde görülmesi istenmeyen izlerin kapatılmasının bir yolu da koyu gözlükler takmaktır.

Filmlerde casuslar ve ajanlar genellikle koyu gözlüklüdürler.

Bütün bu kullanımların ortak yanlarından söz edilebilir: Gizlenmek, önemli ve gizemli olmak.

Göz, insanoğlunun en önemli iletişim organlarından biridir. Tüm duygu ve düşüncelerimiz gözlerimize yansır. Ne kadar üzgünüz, sevinçliyiz, korkuyoruz, gururluyuz, öfkeliyiz, dürüstüz, seviyoruz? Ne kadar onaylıyoruz, biliyoruz, yargılıyoruz, farkediyoruz? Bu duygu ve düşüncelerimiz kime yönelik? Nereye bakıyoruz? Gözlerimiz en doğrusunu söyler.

Duygu ve düşüncelerimizin başkalarınca bilinmesini ise bazen istemeyiz, gizleriz. Saklamanın ve saklanmanın bir yolu koyu renkli güneş gözlükleri kullanmaktır. Ardına saklanırız, kendimizi, duygu ve düşüncelerimizi saklamaya çalışırız.

Bu ise biraz tuhaftır, hatta komiktir. Bazen de bir mesajı vardır. Güneşsiz bir günde ya da kapalı mekanda koyu renkli gözlükler takmış bir kişi biraz tuhaf, biraz da komiktir Aynı zamanda avaz avaz bağırmıyor mudur? “Ben duygularımı ve düşüncelerimi saklamaya çalışıyorum, haberiniz olsun” demiyor mudur? Hatta bazen “lütfen beni farkedin” diye yalvarmıyor mudur? İlginçtir ki, çoğu zaman bu mesajlarından kendisinin de haberi yoktur.

Buradaki fotoğrafım güneş gözlüklü. Ben neden güneş gözlüklü bir fotoğraf kullandım? Bunun ne anlamı var acaba?

Bazıları göz kusuruna sahip oldukları için gözlük takarlar, eğer ameliyat olmamışlarsa ya da lens takmıyorlarsa. Ben ne ameliyat oldum ne de lens takıyorum. Gözlüklüyüm.

İlkokul üçüncü sınıftan beri gözlük takarım, miyopum. Numaralı gözlük benim bir parçam gibi, olağan ve sıradan. Güneş gözlüğü ise benim için hayli yeni, geç sahip olduğum bir aksesuar. Bu nedenle önemli ve kıymetli. Buradaki fotoğrafımın güneş gözlüklü olmasını istedim. Güneş gözlüğünün benim için ayrı bir değeri olduğu için. Biraz da ilginç hatta komik durduğu için. Biraz da gizemli olduğu için.

O halde fotoğrafımdaki güneş gözlüğünün mesajı şunlar olabilir mi?

Köşe yazarlığını önemsiyorum. Ciddi değil komik yazılar yazmak istiyorum. Okuyucuları ve tepkilerini merak ediyorum.

Mesajlar şunlar da olabilir mi? Yazılarımı önemli ve değerli bulun. Espirilerimi anlayın ve gülün. Duygu ve düşüncelerimin hepsini bilmeyin. Beni merak edin.

Doğrusu ben de tam bilmiyorum! Siz ne dersiniz?

1088430cookie-checkGüneş gözlükleri

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.