Güneş’in cesedi bulundu…

Enkazın 500-600 metre doğu tarafında Jandarma Özel Harekat Arama Kurtarma Timleri, İHA muhabiri İsmail Güneş’in cansız bedenini bir kaya kovuğunda üzeri karla örtülmüş bir şekilde buldu.

Güneş’in cesedinin bulunmasının ardından Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır ve Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait bir helikopterle Jandarma Alay Komutanı Albay Sezai Akgün de Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait bir helikopterle cesedin bulunduğu bölgeye gitti.

İsmail Güneş’in bir yakını da Vali ve Emniyet Müdürü’nün bulunduğu helikoptere alınarak enkaz bölgesine götürüldü.

Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayıp, İHA Muhabiri İsmail Güneş’in cesedine ulaşıldığını haber verdi.

“CİDDİ TRAVMATİK YARALANMALAR VAR”

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, helikopter kazasında BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 4 kişinin ölümüne ciddi travmatik yaralanmanın neden olduğunu bildirdi.

Büyüktümtürk, ölümlerin tamamının kazayı takip eden kısa süre içinde meydana geldiği, bu sürenin yarım saat ile 1 saati geçmeyecek bir zaman dilimi olduğu düşünce ve kanaatine varıldığını bildirdi.

CENAZELER SİVAS’A GETİRİLDİ

Hayatını kaybeden BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı ve belediye meclisi üyesi adayı Murat Çetinkaya’nın cenazeleri Sivas’a getirildi.

Türk Hava Yolları’nın uçağıyla, BBP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Destici’nin de aralarında bulunduğu grup tarafından Sivas’a getirilen cenazeler, havaalanında, ailelerin yanı sıra Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Emniyet Müdürü Yahya Bal, BBP’den Sivas Belediye Başkanlığını kazanan Doğan Ürgüp, partililer ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Türk bayrağına sarılı cenazeler uçaktan indirilirken aileler ve havaalanında bulunanlar gözyaşlarını tutamadı.

Tekbir ve dualar eşliğinde ambulanslara taşınan cenazeler, polis eskortu eşliğinde, uzun bir araç konvoyuyla, morga konulmak üzere kent merkezindeki hastanelere götürüldü.

Cenazelerin, parti binasının önündeki törenden sonra Meydan Camisi’nde kılınacak namazın ardından Yukarıtekke Mezarlığı’nda toprağa verileceği öğrenildi.

PİLOT KAYA’NIN CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ

Düşen helikopterin pilotu Mustafa Kaya İstektepe’nin cenazesi, İstanbul’da toprağa verildi. İstektepe’nin dün İstanbul’a getirilen cenazesi için Bahçeşehir Camisi’nde öğle vakti cenaze namazı kılındı.

YAZICIOĞLU’NUN CENAZESİ YARIN TOPRAĞA VERİLECEK

BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu’nun cenaze törenine ilişkin program belli oldu.

BBP Genel Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yazıcıoğlu’nun cenazesi yarın saat 10.30’da parti yöneticileri, il başkanları ve Alperen Ocakları üyelerince Gazi Hastanesi’nden alınarak TBMM’ye getirilecek.

Saat 11.30’da TBMM’de gerçekleştirilecek törenin ardından konvoy eşliğinde Kocatepe Camisi’ne ulaştırılacak olan cenaze, burada öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazı sonrasında BBP Genel Merkezi’ne getirilecek.

Yazıcıoğlu’nun cenazesi, BBP Genel Merkezi’ndeki törenden sonra Mehmet Akif Ersoy’un evi ile Tacettin Dergahı arasındaki bahçede defnedilecek.

1197510cookie-checkGüneş’in cesedi bulundu…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.