Güney Osetya ve Abhazya'ya destek

Alman hükümeti,Güney Osetya ve Abhazya'nın bağımsızlıklarının tanınması yönünde aldığı kararı sert dille eleştirdi.

Güney Osetya ve Abhazya'nın bağımsızlıklarının tanınması yönünde yaptığı başvuruyu görüşen Duma milletvekilleri, değerlendirmeler sonunda yapılan oylamada, başvuruyu oy birliğiyle kabul ettiler. 

Duma'da yapılan başka bir oylamada, dünya parlamentolarına, Güney Osetya ve Abhazya'nın tanınması çağrısında bulunuldu. 

ALMANYA'DAN RUS PARLAMENTOSU KARARINA SERT ELEŞTİRİ 

 Alman hükümeti, Rusya parlamentosunun Gürcistan'a bağlı Güney Osetya ve Abhazya'nın bağımsızlıklarının tanınması yönünde aldığı kararı sert dille eleştirdi.

Alman hükümetinin sözcü yardımcısı Thomas Steg, bugün başkent Berlin'de yaptığı açıklamada, kararı eleştirerek, Rus yönetiminden bu kararı uygulamamasını beklediklerini söyledi. 

Kararın bağlayıcı olmadığına işaret eden Steg, Güney Osetya ve Abhazya'nın bağımsızlıklarının tanınmasının Gürcistan'ın toprak bütünlüğünün ihlali anlamına geleceğini kaydetti. 

Rusya'nın Gürcistan'dan kısmen çekildiğini, ancak tümüyle çekilmediğini, bunun da daha önce üzerinde anlaşmaya varılan 6 maddelik plana uyulmadığı anlamına geldiğini de ifade eden Steg, ancak Rusya'yla karşılıklı çıkarlara dayalı iyi ilişkiler bulunduğunu ve bu ilişkileri kesmek istemediklerini söyledi.

1177250cookie-checkGüney Osetya ve Abhazya'ya destek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.