Güney Osetya'daki çatışmalar: 15 ölü

Shinvali'deki bir Rus televizyonunun muhabiri olan Andrei Chistyakov, "enaz 15 kişinin öldüğünü söyleyebilirim. Bu kişilerin cesetleri evlerinin bahçesinde ya da sokaklarda" dedi.
Gürcistan Başbakanı Lado Gurgenidze, taraflar arasında dün ateşkes sağlandıktan birkaç saat sonra bölgedeki Gürcü köylerinin bombardımana tutulması üzerine askeri operasyona başlamak zorunda kaldıklarını kaydetti.

Gürcistan halkına sükunet çağrısında bulunan Gurgenidze, ülkede her şeyin denetimleri altında olduğunu, kurumların normal çalışmalarına devam ettiğini belirterek, ''Güney Osetya'daki anayasal düzeni sağlayana kadar operasyonların devam edeceğini'' ifade etti.

RUS UÇAKLARI GÜRCİSTAN HAVA SAHASINDA

Rusya'ya ait FU-24 bombardıman uçaklarının, Güney Osetya bölgesindeki Kareli kentindeki polis merkezini bombaladığı belirtildi.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü Şota Utiaşvili, iki Rus savaş uçağının Kareli, üçüncüsünün ise Gori yakınına bomba bıraktığını, Kareli'de siviller arasında yaralılar bulunduğunu söyledi.
Bu arada Rusya'nın Güney Osetya'daki Barış Gücü Askerleri'nin Komutanı Murat Kulahmedov da Gürcü askerlerinin Güney Osetya'nın başkenti Tshinvali merkezine girdiğini doğruladı.

RUSYA'DAN UYARI

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, "saldırgan Gürcistan'ın Güney Osetya'daki eylemlerine Rusya'nın yanıt vereceği" uyarısında bulundu.

Putin, "Gürcistan liderliğinin Güney Osetya'da çok saldırgan eylemlere başvurduğunu, aralarında Rus barış gücü askerlerinin de bulunduğu kayıplar olduğunu" ifade etti.

"OSETYA LİDERİ KOKOETİ KAÇTI"

Ayrılıkçı rejimin lideri Eduard Kokoeti'nin başkent Tshinvali'yi terk ettiği bildiriliyor.
Güney Osetya kaynakları, Kokoeti'nin, bölgenin Rusya'ya açılan kapısı Roki tünelini kullanarak Güney Osetya'yı terk ettiğini iddia ettiler.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), Güney Osetya'daki çatışmalardan "ciddi endişe duyduğunu" belirterek, taraflara görüşme çağrısında bulundu. 

1176010cookie-checkGüney Osetya'daki çatışmalar: 15 ölü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.