Güney’den, Kuzey’deki İngilizlere dava

Rum kesiminde Andreas Boyacis isimli Rum, 1974 öncesi KKTC’de kalan eski gayrimenkulünü ticari amaçla kullandığı iddiasıyla Levantine Property Company adlı İngiliz şirketi hakkında Limasol polis karakoluna suç duyurusunda bulundu.


Levantine Property Company Ltd adlı şirketin sahiplerinin Michale Hunt (Mobilya şirketi sahibi), Terence ve Paul Wilkins (baba-oğul), Ian Gordon (emlakçi) ve Ian Smith (emlakçi) olduğu belirtildi.


Andreas Boyacis gazetecilere yaptığı açıklamada, “Mağusa Boğazı’nı bir ay önce ziyaret ettiğini ve ziyareti sırasında kendisine ait mallarda Levantine Property Company tarafından çalışmalar yapıldığını saptadığını” söyledi.


Şirketin sahiplerinin İngiliz olduğunu ifade eden Boyacis, “Polisten, mallarımda yasadışı olarak çalışmalar yapan bu şirketin sahipleri hakkında tutuklama emri çıkarılmasını isteyeceğim” dedi.


Boyacis’in avukatı Hristodulos Taramundas da, “Boyacis ailesinin mallarını yasadışı olarak kullanan şirketin İngiliz sahipleri için Avrupa’da tutuklama emri çıkarılmasını istediklerini” söyledi.

679730cookie-checkGüney’den, Kuzey’deki İngilizlere dava

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.