Güneydoğulu belediyeler KKTC’de

Son iki yılda kurumsal kapasitesini güçlendirerek üye belediyelerine yönelik bir çok çalışmaya imza atan GABB, son bir yılda bölge belediyelerin kapasitelerini güçlendirmek amacıyla aktif ve etkin hizmetler üretiyor. GABB böylece sağladığı güvenle bölgesel düzeyde çalışmalarını yürütüyor.


ÇUKUROVA DESTEK VERDİ


Bu aşamada ayda ortalama iki eğitim etkinliğini düzenleyen GABB, 20’nci eğitim seminerini Çukurova İthalat ve İhracat A.Ş.’nin katkılarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde düzenledi. Seminere, farklı siyasal partilere üye olan Güneydoğu Anadolu bölgesindeki illerin belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri, il özel idareleri, belediye meclisi üyeleri ve belediye personelinden toplam 80 kişi katıldı. Seminer, Yerel Yönetim Yasa Tasarıları doğrultusunda belediyelerin ‘bireysel’, ‘kurumsal’ ve ‘organizasyon’ kapasitelerini arttırmayı amaçlıyor.


EĞİTİM VERİLDİ


Ege Bilim Bilgi Sistemleri Merkezi’nden eğitim uzmanı Serdar Meteer,


‘Belediyelerde Teknoloji Kullanımı’, Milli Prodüktivite Merkezi’nden Bülent Kaya ‘Kentlerde Kriz Yönetimi’ ve Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr Mahmut Gürler ‘Belediyelerde Norm Kadro Uygulamaları’ eğitim konuları ele alınıyor. Bu arada GABB Başkanı Osman Baydemir, Kıbrıs belediyeleri ile geleceğe yönelik işbirliklerini geliştirmek istediklerini ve bu amaçla çeşitli temaslarda bulunduklarını ifade etti.


 



 

690860cookie-checkGüneydoğulu belediyeler KKTC’de

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.