‘Güney’in kararı Kuzey’de infaz edilemez!’

Rumlarla Türkler arasındaki mülkiyet sorununun başlangıçtan beri olduğunu vurgulayan Denktaş, mülkiyet sorunu gündeme geldiğinde Rumların, bütün göçmenlere, ”sakın takas ve tazminat yoluyla mülkiyet meselesini halletmeyiniz. Hepiniz geri yerlerine gitmeden mesele halledilmeyecek” diye telkinde bulunduğunu belirtti.


Denktaş, şunları söyledi:


”Yoksa, 1974-75’ten sonra nüfus mübadelesi anlaşması yapıldı, toprak meselesine de gelecektik ancak onlar engel oldu. Çünkü, bütün Kıbrıs’ı istedikleri için bunu kabul etmemekte ısrarcı davrandılar. Onlar gibi biz de Güney’de mal-mülk bıraktık, onlar o yerlere kendi göçmenlerini yerleştirdi. Biz dava açmadık, ancak siyasi görüşmelerde bu halledilecek diye beklentiye girdik. Bunların niyetleri bozuk olduğu, bütün dünya da onları Kıbrıs’ın meşru hükümeti diye kabul ettiği, Türkiye de bunu engelleyemediği için dava açmaya başladılar.”


Açılan davaların sorunu çözümleyemeyeceğini ifade eden Denktaş, ”Bireysel davalar 40 yıl daha devam eder. 40 yıl daha bireyler birbirini döver öldürür. Adam güneyde malını bırakmıştır, karşılığında birşeyler almıştır, gelip bunun içine yatırım yapmıştır, sen 30 yıl sonra çıkıp geleceksin ve ‘burası benim’ diyeceksin bunu kim kabul eder?” şeklinde konuştu.

679240cookie-check‘Güney’in kararı Kuzey’de infaz edilemez!’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.