Güngören sanıkları yakalandı iddiası

Atalay, Güngören'deki terörist saldırının bütün boyutlarıyla aydınlatıldığını belirterek, ''Kesin tespitler ve güçlü delillerle tereddüte yer bırakılmayacak şekilde olay aydınlatılmış ve faillerin büyük bölümü yakalanmıştır'' dedi.


Atalay, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde, Güngören Menderes Caddesi'nde yaşanan acı terör olayıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ''17 insanımızı kaybetmiştik'' dedi. Atalay, olayda 154 yaralının olduğunu ve bunların büyük bir kısmının tedavilerinin tamamlandığını da kaydetti.


Atalay, ''Şu anda 27 yaralımız halen hastanede. Hayati tehlikesi olan yok ama hepsinin durumuyla yakından ilgileniyoruz'' dedi.


Atalay, bütün emniyet teşkilatındaki ilgililerin de olay yerinde incelemelerini gerçekleştirdiğini ifade ederek şöyle konuştu:


''Vatandaşlarımızı teselli ederken o gece ben şöyle bir ifade kullanmıştım; 'İnşallah çok gecikmeden olayı aydınlatacağız. Tabii gidenleri geri getiremiyoruz ama faillerini yakalayacağız. Bunların cezasını vereceğiz. Hem bizim, hem şehitlerimizin ailelerinin ve milletimizin tesellisi bu olacaktır.' Şimdi size memnuniyetle ifade etmek isterim ki; olay bütün boyutlarıyla aydınlatılmıştır. Kesin tespitler ve güçlü delillerle tereddüte yer bırakılmayacak şekilde olay aydınlatılmış ve faillerin büyük bölümü yakalanmıştır. Yardım eden, yataklık yapan, fiilen eyleme katılanlar yakalanmıştır. Biz gerçekten bunu polisimizin de emniyet teşkilatımızın da ilgili bütün arkadaşlarımızın da önemli bir başarısı olarak görüyoruz. Burada gerçekten büyük bir başarı gösterilmiştir.''


PKK MI?


Güngören’de 17 kişi ile doğmamış bir bebeğin ölümüyle sonuçlanan terörist saldırının ardından gözaltına alınan 10 kişiden 8’inin tutuklanması istendi.


İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlandıktan sonra Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edilen 10 kişi, savcılıkta sorgulandı.


Savcılık, bu kişilerden 8’ini "PKK terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk ederken, diğer 2 kişiyi ise serbest bıraktı.


Mahkemeye sevk edilenler arasında bulunan Hüseyin T’nin, görgü tanıklarının beyanına göre Güngören’deki patlamalar öncesi olay yerinde olduğu öne sürüldü.


Beşir Atalay, Büyükçekmece'de bir çay bahçesinde gerçekleştirilen ve 10 vatandaşın yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı eylemin de Güngören'deki terörist saldırıyla bağlantılı olarak aydınlatıldığını bildirdi.

1064090cookie-checkGüngören sanıkları yakalandı iddiası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.