Goldtrail’in sahibi kaçtı

The Sun Gazetesi, iflas eden Goldtrail’in sahibi Abdülkadir Aydın’ın İngiltere’den kaçtığnı, ama nereye gittiğinin öğrenilemediğini yazdı.

Hürriyet Gazetesi’nde yer alan Faruk Zabcı’nın The Sun gazetesine dayandırdığı haberinde Goldtrail iki yıl önce ‘yüksek riskli’ olarak kredi firmalarının riskliler listesine girmişti. Aydın’ın sahibi olduğu Goldtrail’in kardeş firması Quickstep Leisure’ın da sıkıntıda olduğu öğrenildi. New Malden’da küçük bir ofisten işlerini yürüten 34 yaşındaki Abdülkadir Aydın’ın bir haftadır ortalarda görülmediği ve büyük ihtimalle Türkiye’ye kaçtığı ileri sürüldü.

Eski ortağı da alacak için dava açtı

Haber ayrıca Abdülkadir Aydın’ın eski ortağı Celal Candansayar, ödenmeyen 727 bin sterlinlik borcu için Türkiye’de mahkemede hesaplaştıklarını söylediği belirntiliylor.

Aydın ile Goldtrail müşterilerine hizmet etmek için Türkiye’de otel kiralayan bir şirket kurduklarını anlatan Celal Candansayar, “Başta iyi iş yaptık ama 2007 yılında payımı alamadım. Kadir ile temasa geçmeye çalıştım. Önceleri telefona yanıt verip özür diliyordu. Sonraları ‘yok’ dedirtti. Mahkemeye verdim. Mahkemeye avukatlarını gönderiyor” diye konuştu.

Otellere borcu vardı

Londra’daki Türk turizmciler ise şunları söyledi: “Çok ucuza tatil sağlardı ama Türkiye’deki çok otele borcu vardı. 1996’dan beri faaliyet gösteren Goldtrail, 2 veya 3 yıldızlı otelleri kapatarak düşük gelirli İngiliz turiste hitap ederdi. Kalitesiz turlar düzenlediği için geçen yıl BBC’de Watchdog programına bile çıktı.”

1252060cookie-checkGoldtrail’in sahibi kaçtı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.