Google: Cinsel taciz iddiaları nedeniyle48 çalışanımızı kovduk

Teknoloji devi Google’ın CEO’su Sundar Pichai, şirketin geçtiğimiz iki yılda cinsel tacizle suçlanan 48 çalışanını kovduğunu açıkladı. Kovulanlardan 13’ü, şirketin üst düzey yöneticisi.

Pichai, çalışanlarına yazdığı bir mektupta şirketin uygunsuz davranışlara karşı “sert tutumunu” giderek artırdığını belirtti.

Mektup, ABD’de yayımlanan New York Times (NYT) gazetesinin 2014’te Google’dan ayrılan Android yazılımının yaratıcısı Andy Rubin’le ilgili iddialarına yanıt niteliğinde. Haberde Google’ın, hakkındaki taciz suçlamalarına karşın Rubin’e 90 milyon dolar tazminat ödediği öne sürüldü.

Rubin ise taciz iddialarını reddetti.

NYT: Google tacizle suçlanan Android’in yaratıcısı Rubin’e 90 milyon dolar tazminat ödedi

Andy Rubin

NYT’nin haberine göre, Rubin’le evlilik dışı ilişki yaşayan bir kadın, 2013 yılında Rubin’in kendisini “bir otel odasında oral seks yapmaya zorladığını” öne sürdü. Google yetkilileri Rubin hakkındaki bu suçlamaların güvenilir olduğuna kanaat getirdi. Dönemin Google CEO’su Larry Page de, Rubin’in istifasını istedi.

Ancak hakkındaki suçlamalar “kamuoyuyla paylaşılmadı”.

Gazetenin Google’da yönetici ve eski çalışanlar dahil birçok kaynağa dayandırdığı haber, şöyle devam etti:

“Google Rubin’i kovabilir, çok az tazminat ödeyebilirdi. Onun yerine kendisine 90 milyon dolar tazminat paketi sunuldu. Ödemelerin sonuncu taksidi önümüzdeki ay yatacak.”

Haberde Page’in Rubin’e “bir kahramanı uğurlar gibi” veda eden, dostane bir mektup yayımladığına dikkat çekildi.

Rubin’in bir sözcüsü ise gazeteye yaptığı açıklamada taciz iddiasını yalanladı ve Rubin’in söz konusu kadınla karşılıklı rızaya dayalı bir ilişki yaşadığını, şirketten de kendi isteğiyle ayrıldığını söyledi.

Google bu haber sonrası çalışanlarına yazdığı mektupta, “güvenilir ve kapsayıcı bir iş ortamı” sunma konusunda son derece ciddi olduklarını vurguladı.

BBC Türkçe

2239120cookie-checkGoogle: Cinsel taciz iddiaları nedeniyle48 çalışanımızı kovduk

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.