Gözaltında Canlı Bağlantı

Dem Radyo’da yayına başlayan Artı Gündem, ikinci programında gözaltında bulunan Veli Saçılık ve Nuriye Gülmen ile canlı telefon bağlantısı yaptı.

Dem Radyo’da gazeteci yazar Akın Olgun ve Rafet Dügencili’nin birlikte hazırlayıp sundukları Artı Gündem programı, 23 Kasım 2016 Çarşamba günü ilk yayını gerçekleştirdi.

Artı Gündem programı, Türkiye ve dünyada yaşanan önemli gelişmeleri Türkiye’den yaptığı canlı bağlantılarla dinleyicilerine ulaştırıyor. Duyulmayanı duyulur, görülmeyeni görülür yapmayı hedef edinen Artı Gündem baskı, sansür ve mühürlere karşı bir ses olma iddiasında.

İlk programıyla 23 Kasım Çarşamba günü dinleyicilerine “Merhaba!” diyen Artı Gündem; HTKP Gen. Bşk. Erkan Baş, KHK ile işine son verilen akademisyen Bülent Şık, “İşimi geri istiyorum!” diyerek tek başına eylem yapan ve her gün gözaltına alınan Akademisyen Nuriye Gülmen ve Öğretmen Acun Karadağ ile 13 kez kapatılan sendika.org editörü Ali Ergin Demirhan ve gazeteciliğin duayeni, yayıncı Ragıp Zarakol’u konuk alarak Türkiye gündemini izleyicilerine Dem Radyo aracılığıyla ulaştırdı.

30 Kasım Çarşamba günü yapılan ikinci yayında ise, 24 Dönem CHP milletvekili ve Sosyal Haklar Derneği Genel Başkanı Melda Onur ile iş cinayetlerini; kamuoyunun yakından tanıdığı ve Burdur Cezaevinde kolunu, KHK ile işini kaybeden sosyolog Veli Saçılık ile devlet şiddetini; 25 Kasım Dünya Kadına Karşı şiddet günü vesilesiyle kadınlara ve çocuklara dönük şiddeti, saldırıları Ayşe Düzkan ile konuştu.

Canlı telefon bağlantısı sırasında Çankaya Emniyet Müdürlüğünde Nuriye Gülmen ve Semih Akça ile birlikte gözaltında bulunan sosyolog Veli Saçılık devlet şiddetini emniyetin nezarethanesinden yaptığı değerlendirmelerle açıkladı. O esnada gözaltında bulunan Nuriye Gülmen de bir hafta aradan sonra yeniden Artı Gündem’in konuğu oldu.

Her çarşamba saat 19.00 – 21.00 arasında Artı Gündem programı Dem Radyo’da, Türkiye ve dünya gündeminin nabzını tutmaya devam edecek.

Artı Gündem’in eski yayınlarını Dem Radyo ve Artı Gündem’in facebook sayfaları ile web sayfalarından takip edebilirsiniz.

Artı Gün

2034920cookie-checkGözaltında Canlı Bağlantı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.