Gür, devlet çiftliğini 5/1 fiyatına aldı

Uzun zamandan beri Devrekani’de atıl bir vaziyette bekleyen Çakallar Hindi Çiftliği’ni Remzi Gür satın aldı. Gür’ün Devrekani’de hindi üretimi ve organik tarım yapacağı öğrenildi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın arkadaşı olan Gür’ün Devrekani’de 2000 yılından bugüne kadar atıl bir şekilde duran ve tapusu Tarım ve Köy İşleri Bakanlığında olan Çakallar Hindi Çiftliğini satın aldığı öğrenildi. Remzi Gür’ün, ilk etapta 36 kişinin istihdam edileceği çiftlikte organik tarımın yanı sıra, mandıracılık ve süt ineği yetiştiriciliği yapacağı öğrenildi.


1985 yılında hindi palazı üretmek için kurulan ve yılda 40 bin hindi palazı üreten Çakallar Hindi Üretme İstasyonu 10 yıl çalıştıktan sonra personel eksikliği ve ekonomik olmadığı gerekçesiyle kapatılmıştı. Hindi palazı üretiminin yanı sıra Macar Fiy tohumu da üretilen 480 dönümlük arazi 2000 yılından bu tarafa kullanılmıyordu. 1995-2000 yılları arasında Kastamonu Göl Köy Damızlık Hayvancılık İstasyonundaki hayvanların otlak yeri olarak
kullanılan çiftlik önceki gün resmen ünlü iş adamı Remzi Gür’ün şirketi olan Gökkale Organik Ürünler Şirketine, 1 milyon 250 bin YTL (1 trilyon 250 milyar ) bedel biçilen çiftlik 5 yıl yatırım yapılması şartıyla 280 bin YTL’ye devredildiği öğrenildi.


DEVREKANİ’YE YATIRIM YAPACAK


Yaklaşık 2 yıldan bu tarafa iki firmanın kıyasıya mücadele ettiği çiftlik bakanlık düzeyinde yapılan çalışmalar sonucunda 5 yıl yatırım şartıyla Remzi Gür’e tapusuyla birlikte verildi.


Devrekani Belediye Başkanı Mümtaz Aliustaoğlu, çiftliğin Remzi Gür tarafından alınmasından memnunluk duyduklarını belirterek, “Biz bu çiftliğin iyi bir işletmeci tarafından değerlendirilmesi taraftarıydık.Sayın Remzi Gür, ilk talip olduğunda bazı sıkıntılar çıktığı için daha sonra vazgeçti. Bizde tekrar kendileriyle irtibat kurduk ve burayı değerlendirmesi için gerekli desteği vermeye hazır olduğumuzu belirttik. Hatta bu konuda Maliye Bakanımız Sayın Kemal Unakıtan ile görüştük. Yapılan görüşmeler sonucunda Remzi Gür’ü arayarak gerekirse çiftliği bedelsiz bir şekilde verilmesini istedik. Sayın Gür ise, kendisinin Başbakanla yakın dostluğunun olduğunu bedelsiz aldığı takdirde değişik yorumlara neden olacağını bu yüzden parayla satın almak istediğini ifade etti. Bugörüşmeler sonunda ihale açıldı ve ihaleye iki firma katıldı. İhaleyi Gür’ün şirketi aldı. Ancak yatırım yapma şartıyla verildiği için bu rakam 280 bin YTL’ye kadar düştü. Kendileri burada ilk olarak 36 kişinin istihdam edileceğini, organik tarım ve süt yetiştiriciliği yapacaklarını belirterek, ilerleyen zamanlarda burada farklı yatırımların da olacağının müjdesini verdi. Bu yüzden kendilerine ilçem ve şahsım adına teşekkür ediyorum” dedi.  (AKŞAM)

791820cookie-checkGür, devlet çiftliğini 5/1 fiyatına aldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.