Gürcü halkı yine ‘Saakaşvili’ dedi

Barış ve Demokrasi Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada, Birleşik Muhalefet Hareketi’nin adayı Levan Gaçeçiladze’nin yüzde 28.50, diğer adayların ise aldıkları oy oranının yüzde 6’nın altında kaldığı kaydedildi.

Diğer medya şirketlerinin sandık başı anket sonuçlarında da Saakaşvili’nin yüzde 53.8, Gaçeçiladze’nin yüzde 28.3, işadamı Patar Katsişvili’nin yüzde 6.2 oy aldıkları kaydedildi. Resmi olmayan sonuçların ardından Mihail Saakaşvili, başkent Tiflis’teki seçim karargahında seçim zaferini ilan etti.

Saakaşvili, yüzlerce yandaşının alkışları arasında yaptığı konuşmada, “Sandık başı yoklamaları ve tüm verilere göre biz kazandık. Bu Gürcistan için yeni bir zafer” dedi.

MUHALEFET AYAKTA: HİLE VAR

Birleşik Muhalefet Hareketi’nin lideri Levan Gaçeçiladze ise, açıklanan sandık başı anket sonuçlarının hileli olduğunu ileri sürerek, halka kitlesel eylemlere katılmaları çağrısında bulundu. Levan Gaçeçiladze, bugün başkent Tiflis’in merkezindeki Rike (Avrupa) meydanında bir gösteri yapacaklarını da söyledi.

Bu arada, cumhurbaşkanı adaylarından Giorgi Maisaşvili de açıklamasında ‘kendi hesaplamalarına göre, seçimin galibinin Mihail Saakaşvili değil, Gaçeçiladze olduğunu’’ kaydetti.

MİHAİL SAAKAŞVİLİ?

36 yaşındaki Mihail Saakaşvili, Cumhurbaşkanı Eduard Şevardnadze’nin istifasıyla sonuçlanan gösterilerin başını çeken liderlerdendi. Asıl mesleği avukatlık olan Saakaşvili, uzun süredir liderliğe oynadığını gizlemiyordu. Saakaşvili 25 Ocak 2004’te yemin ederek göreve başladı. Kamuoyu yoklamaları son iki yıldır Saakaşvili’yi en popüler lider olarak gösteriyor. Yolsuzlukla ve yoksullukla mücadeleyi öne çıkaran Saakaşvili, muhalefete göre popülist bir demagog ve iktidar söz konusu olunca, eski akıl hocası Şevardnadze’yi bir kalemde silecek kadar da hırslı.

İLGİLİ HABER: Gürcistan cumhurbaşkanını seçiyor

1164340cookie-checkGürcü halkı yine ‘Saakaşvili’ dedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.