Gürcistan, Güney Osetya'yı bombaladı

Shinvali'deki bir Rus televizyonunun muhabiri olan Andrei Chistyakov, "enaz 15 kişinin öldüğünü söyleyebilirim. Bu kişilerin cesetleri evlerinin bahçesinde ya da sokaklarda" dedi. 

Gürcistan Bütünleşme Bakanı Temur Iakobashvili ise Reuters'a yaptığı açıklamada, Gürcü birliklerinin başkenti sardığını ve kente doğru ilerlediklerini söyledi. 

Bakan Temur Iakobashvili, Gürcü birliklerinin ayrıca 5 Oset köyünün kontrolünü ele geçirdiklerini belirtti. 

Rus Interfaks ajansı ise Gürcü birliklerinin gece yarısından sonra başkente karşı bir tank saldırısı başlattıklarını bildirdi. 

Kokoity Interfaks'a yaptığı açıklamada, TSİ 02.30 civarında "başkentin güney mahallelerine karşı bir tank saldırısı başladığını, şiddetli bir çatışmanın devam ettiğini" söyledi. 

Bu arada, Gürcistan savaş uçaklarının Güney Osetya güçlerinin mevzilerine saldırı düzenlediği ileri sürüldü.

GÜNEY OSETYA'DA ATEŞKES BİRKAÇ SAAT SÜRDÜ

Gürcistan'ın ateşkes çağrıları ve ABD ile Rusya'nın da devreye girmesiyle sağlanan Gürcü-Oset ateşkesi birkaç saat sürdü. 

Rusya'nın İnterfaks Haber Ajansı'na göre, taraflar arasında ateşkesin bozulmasından sonra Güney Osetya'nın başkenti Shinvali ağır bir ateşe tutuldu. 

Bu kentte bulunan İnterfaks Ajansı muhabiri, ateşin, Gürcü birliklerinin kontrolü altındaki bölgelerden geldiğini bildirdi. Haberde, askeri yetkililerin, kullanılan silahlar arasında Grad füzelerinin de bulunduğunu söyledikleri kaydedildi.

1175950cookie-checkGürcistan, Güney Osetya'yı bombaladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.