Gürcistan’da Saakaşvili karşıtları sokakta

Gaçeçiladze, dün gece yaptığı açıklamada, sandık başı anket sonuçlarının hileli olduğunu ileri sürerek, halka kitlesel eylemlere katılmaları çağrısı yapmıştı.

Rike meydanında toplanan 2 bin civarındaki gösterici, hükümet aleyhinde sloganlar atıyor. Gösteri alanına, Gaçeçiladze başta olmak üzere diğer muhalefet liderlerinin de gelmesi bekleniyor.

Muhalefet, seçimi izleyen uluslararası kuruluşların seçimin demokratik ve şeffaf bir ortamda geçtiği yönünde açıklamada bulunmaları halinde, kendilerinin de seçim sonucunu tanıyacaklarını bildirmişti.

Ülkedeki ağır kış koşulları ve yoğun kar yağışı nedeniyle çalışmalarını güçlükle yürüten Merkez Seçim Komisyonunun, sandıkların kapanmasından yaklaşık 12 saat sonra verdiği kısmi sonuçlara göre, oyların yüzde 10’una yakın bir kısmı sayıldığı ve buna göre Saakaşvili’nin oyların yüzde 57,58’ini, rakibi Levan Gatçeçiladze’nin ise yüzde 22,56’sını aldığı açıklanmıştı.

Muhalefet tarafından yine karşı çıkılan sandık başı anketlerine göre de, Mihail Saakaşvili yine ilk turda seçilmesine yetecek yüzde 53,8 oranında oy almıştı.

Bu kısmi sonuçlara göre, yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi muhtemel Mihail Saakaşvili, seçim zaferini kutlamaya hazırlanırken, muhalefet, ülkede istikrarın bozulması pahasına, bugün gösteri düzenlenmesi çağrısı yapıyor.

GÖZLEMCİLER: SEÇİMLER ADİL

Uluslararası gözlemciler, eski Sovyet Cumhuriyeti Gürcistan’daki erken genel seçimin bazı eksiklerine rağmen geniş ölçüde demokratik olduğunu söyledi.
 
Erken seçim kararı ülkede büyük bir heyecan dalgası yaratmıştı

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı AGİT, seçimin uluslararası demokratik standartların çoğunu karşıladığını, ancak yine de birtakım sorunların dikkate alınması gerektiğini belirtti.

FOTOĞRAF: Muhalif aday Levan Gaçeçiladze’ye göre sonuçlara hile karıştırıldı

1164350cookie-checkGürcistan’da Saakaşvili karşıtları sokakta

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.