Greenpeace, Blair’i konuşturtmadı

Londra’da yapılan İngiliz Sanayi Konfederasyonu toplantısında güvenlik şeridini yaran protestocular, konferansın yapıldığı salonun tavanını oluşturan çelik yapıya tırmanıp büyük bir Greenpeace posteri açtı ve konferansa katılan heyetleri konfeti yağmuruna tuttu. Eylemciler, “Nükleer: Yanlış cevap” yazılı bir pankart açtı


Eylemlerin bastırılamaması üzerine Blair konuşmasını erteledi. Daha sonra farklı bir salonda konuşmasını yapan Blair, İngiltere’de nükleer enerjinin gerekliliğini savundu. 


Rüzgâr, güneş enerjisi ve deniz dalgaları gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının İngiltere’nin elektrik ihtiyacının beşte birini sağlayan nükleer santrallerinin yerini alamayacağını öne süren Başbakan Blair, son dönemde karbondioksit salınımında bir artış olsa da, İngiltere’nin, küresel ısınmayla mücadele amaçlı Kyoto Protokolü’nde belirlenen hedeflere ulaşacağına inandığını söyledi.


Blair, İngiltere’nin nükleer enerji santrallerinin eskidiğini ve yeterince verimli çalışamadığını açıkladı.


BBC; “Ülkedeki nükleer santrallerini durumunu inceleyen komisyonun raporu gelecek yıl tamamlanacak ancak pek çok gözlemci, Blair’in bu sözlerinin altında, yeni nükleer santraller kurma niyeti olduğunu düşünüyor” yorumunda bulundu.

785620cookie-checkGreenpeace, Blair’i konuşturtmadı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.