Grev oylaması pazartesi başlıyor…

THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, THY ve THY Teknik AŞ’de grev oylaması yapılmasına ilişkin olarak Çalışma Bölge Müdürlüğü’nün tebligatının kendilerine bugün ulaştığını belirterek, önümüzdeki Pazartesi gününden itibaren, THY ve THY Teknik AŞ’de 4 gün sürecek grev oylamasının başlayacağını bildirdi.


Karlıtekin, bu sabah yapılan THY Yönetim Kurulu toplantısının ardından alınan kararlar ve Hava-İş Sendikası ile yürütülen 21. Dönem Toplu İş Sözleşmesi sürecine ilişkin bilgi vererek, toplu iş Sözleşmesi görüşmelerinde kritik bir aşamaya gelindiğini söyledi.
Sendika ile yapılan toplantıda uçucu personelin çalışma koşullarını iyileştiren yeni düzenlemeler yapacaklarını beyan ettiklerini kaydeden Karlıtekin, “Bugün yönetim kurulunda o gün yaptığımız beyanın gereği olarak uçucu personelin çalışma koşullarında da ciddi değişiklikler yaptık. Uygulamaya hemen başlayacağız” dedi.


Karlıtekin, yönetim kurulu toplantısında alınan bir diğer kararın da sendikalı olmayan kapsam dışı personel ile ilgili olduğunu belirterek, şunları söyledi:


“Bugüne kadar, sendikalı olmayan kapsam dışı personelin zamları toplu sözleşme bağıtlandıktan sonra veriliyordu. Bu sefer toplu sözleşmenin çıkmaza girmesi ve uzaması nedeniyle ve kararlılığımızı göstermek anlamında, kapsam dışı personelin ücretlerine toplu sözleşme masasındaki son teklifimiz paralelinde fiilen bugün zam yapıyoruz. Farkları hemen önümüzdeki dönemde ödeyeceğiz. Bu bin 200 kişiyi ilgilendiren bir hadise. Sendikanın talepleri yüzde 50’ye varan ücret artışı anlamına geliyor. Biz şirketimizin imkanları, rekabet ettiği sektörün imkanları, dünya ve Türkiye gerçekleri çerçevesinde verebileceğimizin azamisini verdik.”


Yurt dışındaki personelin oyunu kullanmak üzere Türkiye’ye geleceğini belirten Karlıtekin, greve “Hayır” çıkması için THY’de 5 bin 100, THY Teknik AŞ’de de bin 283 çalışanın oyu gerektiğini söyledi.


Grevin tatbikata geçmesi durumunda lokavt kararını uygulayacaklarını beyan ettiklerini belirten Karlıtekin, “Biz çalışanımıza güveniyoruz. ‘Bu grev kesinlikle olmayacak’ diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.


Karlıtekin, önümüzdeki Perşembe gününden itibaren sürecin nasıl işleyeceğine ilişkin bir soru üzerine de, “Bizim beklentimiz çerçevesinde, greve ‘hayır’ çıktığı zaman sendika 15 gün içerisinde bizimle görüşüp sözleşmeyi bağıtlamak durumunda. Eğer bunu başaramazsak iş Yüksek Hakem Kurulu’na gidiyor ve buradaki karar nihai oluyor. Oylamadan ‘evet’ çıkarsa sendika karşımıza gelecek ‘görüşelim’ diyecek. Bizim, ‘evet’ çıktığı takdirde bile ilave verecek bir kuruşumuzun olmadığını şimdiden beyan ediyoruz” dedi.


İLGİLİ HABERLER:


‘THY grevinden Türkiye zarar görür’…
‘THY tehditle grev oylaması imzalatıyor’…
THY’de greve doğru
THY’de grev kararı asıldı

1046390cookie-checkGrev oylaması pazartesi başlıyor…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.