Grev Qantas’a ağır darbe vurdu

Şirket, greve katılan çalışanlara pazartesi gününden itibaren lokavt uygulanacağını, yani işyerinin faaliyetlerinin askıya alınacağını, dolayısıyla cumartesi gününden itibaren bütün uçuşların durdurulduğunu duyurdu.

Şirketin yönetim kurulu başkanı Alan Joyce, kendi kararı için ”inanılmaz” ifadesini de kullandı. Qantas, bir süredir maliyeti yüksek grevlerin yaşandığı bir işyeri haline gelmişti.

Yer hizmetleri çalışanları, teknisyenler ve pilotların katıldığı grevlerin maliyeti haftalık 16 milyon dolar olarak hesaplanıyor.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta bir açıklama yayınlayan şirket, Qantas’la biletleri olanların ikinci uyarıya kadar havaalanlarına gitmemesini istedi ve bilet paralarının iade edileceğini de kaydetti.

Şirketin yeniden yapılanma stratejisi gerekçesiyle bazı faaliyetlerini Asya’ya taşıyacağını açıkladığı Ağustos ayından bu yana yönetimle sendikalar arasında uzlaşmazlık yaşanıyor.

Avustralya iç pazarının yüzde 65’ini kontrol eden şirket uluslararası uçuşlarda ciddi zararlar ediyor.

Yeniden yapılanma stratejisinin 35 bin çalışanın bulunduğu şirkette bin kişinin işini kaybetmesine neden olması bekleniyor.

Avustralya hükümeti, uzlaşmazlığı çözmek için devreye gireceğini açıkladı. (BBC)

1316620cookie-checkGrev Qantas’a ağır darbe vurdu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.