Grup Yorum açlık grevinde

Grup Yorum üyeleri, açlık grevi kararlarını, avukat Behiç Aşçı’nın yine F Tipi’ne karşı Şişli’de 85 gündür ölüm orucunu sürdürdüğü evde açıkladılar. Grup Yorum adına konuşan Öznur Turan, 20 yıldır müzik çalışmalarını sürdüren grubun Türkiye’de yaşanan hak ihlallerine duyarlı olduğunu belirtti.


Turan, cezaevlerinde 6 yıldır ölüm orucu sürdürüldüğüne dikkat çekerek, eylem sonucu 122 kişinin hayatını kaybettiğini, 600’den fazla insanın ise sakat kaldığını kaydetti. Grup Yorum’un, F tiplerinde yaşanan soruna, Sincan F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan üyesi İhsan Cibelik nedeniyle yabancı olmadığının altını çizen Turan, “Bu ülkede hukuk yok, hukukun olmadığı yerde eylem zorunlu oluyor” dedi.


Turan’ın ardından söz alan Grup üyesi Cihan Keşkek ise, çıkardıkları 19 albüm, binlerce konserin her birisinde cezaevlerinde yaşanan sorunlara değindiklerini ve aydın-sanatçı duyarlılığını yaygınlaştırmaya çalıştıklarını kaydetti. Ölüm orucunun hapishanelerde ve dışarıda devam ettiğine işaret eden Keşkek, “Devlet sessiz kaldıkça yaşanan ölümlerden sorumlu olacaktır” diye konuştu.


ADALET BAKANLIĞI’NA HEYET


Avukat Behiç Aşçı ise, yarın için Adalet Bakanlığı’ndan “tecrit” sorununu konuşmak üzere arabulucu bir heyetin randevu aldığını açıkladı.


İstanbul Barosu Başkanı Kazım Kolcuoğlu, Ankara Barosu Başkanı Vedat Ahsen Coşar, İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Hüseyin Hatemi, TTB’yi temsilen Metin Bakkalcı ve Ankara Barosu avukatlarından Selçuk Kozağaçlı’nın Adalet Bakanı Cemil Çiçek ile görüşeceğini söyleyen Aşçı bu gelişmeyi Adalet Bakanlığı’nın ilk kez “tecrit” sorununu kabul etmesi olarak yorumladı.


Görüşmede, heyetin talep sunmayacağını vurgulayan Aşçı, bunun nedeninin, Bakanlığın çözüm istenmediğine yönelik bir açıklama yapmasına fırsat vermemek olduğunu dile getirdi.


Grup Yorum üyesi Öznur Turan, süresiz açlık grevi olarak nitelenen eylemle 10 gün, diğer üyeler Muharrem Cengiz, Cihan Keşkek, Ercan Şeker, Selma Kıl bir günlük destek açlık grevi ile Avukat Behiç Aşçı’ya destek verecek.  (ANKA)


 

1031580cookie-checkGrup Yorum açlık grevinde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.