GS: 3 – Ankaragücü: 0

Maçın ilk yarısı Galatasaray’ın 2-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı.

MAÇTAN DAKİKALAR

4. dakikada Galatasaray, Jo’nun golüyle 1-0 öne geçti. Sağdan çalımlarla ceza sahasına giren Keita’nın vuruşunda defansta iki Ankaragücü oyuncusuna çarpan top, kale önündeki Jo’nun önünde kaldı. Bu futbolcu, meşin yuvarlağı düzgün bir vuruşla ağlara yolladı: (1-0).

5. dakikada Serkan’ın uzaklaştırmaya çalıştığı geri pasta top Giovani’de kalırken, bu futbolcunun ceza sahası ön çizgisi üzerinden vuruşunda Serkan bu kez meşin yuvarlağı kontrol etti.

8. dakikada Giovani’nin şık pasıyla ceza sahasında topla buluşan Jo’nun savunma oyuncuları arasındaki zayıf vuruşunda top kaleci Serkan’da kaldı.

37. dakikada Galatasaray skoru 2-0 yaptı. Geremi’nin hatalı pasında araya giren Keita, önce Muhammet’i, ardından da kaleci Serkan’ı çalımlarken, son olarak kale önünde Koray’ın müdahalesine rağmen topu filelere göndererek, oldukça şık bir gol kaydetti: (2-0).

Galatasaray karşılaşmanın ilk yarısını 2-0 önde tamamladı.

İKİNCİ YARI

62. dakikada Keita’nin ara pasıyla soldan ceza sahasına giren Barış’ın sert vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.
83. dakikada Elano’un uzaktan kötü vuruşunda top yandan auta gitti.
85. dakikada gelişen Ankaragücü atağından Murat’ın ceza sahası sol çaprazındaki vuruşunda top takım arkadaşı Kağan’dan auta çıktı.
87. dakikada soldan Ayhan’ın ara pasıyla hareketlenen Jo’nun ceza sahasına yaptığı ortada, ön direkte ayak koyan Muhammet önemli bir tehlikeyi önledi.
90+1. dakikada soldan hızlı atağa kalkan Vassell’in ceza sahasına yerden ortasında ön direkte Mehmet Çakır, kötü bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı auta attı.
90+3. dakikada Galatasaray, farkı 3’e çıkardı. Soldan çalımlarla ceza sahasına giren Keita’nın ortasında kale önünde Baros, topu ağlara gönderdi.
Galatasaray, karşılaşmadan 3-0 galip ayrılarak, liderliğini sürdürdü.

MAÇTAN NOTLAR

Turkcell Süper Lig’de Ankaragücü’nü ağırlayan Galatasaray’da teknik direktör Frank Rijkaard, 2-1 kaybedilen Eskişehirspor maçının ardından faturayı önliberolara kesti.

Hollandalı teknik adam, Eskişehirspor maçında önlibero olarak görev verdiği Ayhan Akman ile Mehmet Topal’ı, Ankaragücü maçında yedek olarak soyundururken, yerlerine Mustafa Sarp ile Barış Özbek’i bu mücadelede ilk 11’de oynattı.

Ayrıca, sarı kart cezalısı olması nedeniyle Ankaragücü karşısında takımdaki yerini alamayan Arda Turan’ın yerine, Meksikalı oyuncu Giovani Dos Santos görev yaptı.

KEİTA ŞOV YAPTI

Ankaragücü karşısında Galatasaray takımının adeta dinamosu olan Abdel Kader Keita, attığı ve attırdığı golle yine büyük alkış aldı.
Fildişi Sahilli oyuncu, mücadelenin henüz 4. dakikasında Jo’nun attığı golde pasa imzasını atarken, Galatasaray’ı maçta 2-0 üstünlüğe de mükemmel bir golle taşıdı.

Ankaragücü futbolcusu Geremi’nin hatalı pasında orta sahaya yakın bölgede topu alan Keita, önce Muhammet’i çalımlayarak ceza sahasına girerken, kaleci Serkan’ı da ikinci bir çalımla saf dışı bıraktı. Keita, geriden gelen Koray’ın çabasına rağmen meşin yuvarlağı ağlarla buluştururken, oldukça şık bir golün sahibi oldu. Keita, Galatasaray formasıyla ligde 4., toplamda ise 9. golünü atarken, Jo’nun ise gol sayısı 4’e yükseldi.

BAROS, 140 GÜN SONRA GOLLE DÖNDÜ

Galatasaray, önemli gol ayağı Milan Baros’a uzun bir aranın ardından Ankaragücü maçının ikinci yarısında kavuştu.

Çek futbolcu, 25 Ekim 2009 tarihinde Fenerbahçe ile yaptıkları derbi maçta sakatlanmasının ardından, 140 gün sonra Ankaragücü karşılaşmasıyla yeniden sahalara döndü.

Mücadeleye yedekler arasında başlayan Baroş, 76. dakikada Barış’ın yerine oyuna dahil oldu ve 90+3. dakikada Galatasaray’ın 3. golüne de imza atarak kalitesini bir kez daha gösterdi.

ÇOK ÇALIŞMAM GEREKLİ

Maçın ardından yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, gol attığı için de mutlu olduğunu ifade eden Baros, şunları söyledi:
”Her şeyden önemlisi 3 puanı almaktı. Yaşadığım sakatlık için 10 haftalık bir süreden bahsedilir. Ama ben bu süre zarfında iyileşemedim. Mümkün olduğunca maç oynayarak takıma faydalı olmam gerekiyor. Rekabet, takım için her zaman iyidir. Sakatlıktan önceki düzeye ulaşmam için çok çalışmam gerekli. Takım arkadaşlarım bugün görevlerini çok iyi yaptılar. Ben şimdi takıma daha fazla katkı sağlamak için çalışmaya hazırım.”

Galatasaraylı futbolcu Mustafa Sarp ise ilk dakikada gelen golün maçta kendilerini rahatlattığını ve 90 dakika boyunca rakiplerine çok pozisyon vermediklerini ifade ederek, ”Bir önceki haftaya göre çok tempolu bir oyun olmadı ama önemli olan kazanmaktı. Kalan haftalarda skor elde etmenin, çok iyi oynamaktan daha önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

ÖNEMLİ BİR GALİBİYEK ALDIK

Galatasaray Teknik Direktörü Rijkaard, Ankaragücü karşısında önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Öncelikle oyuncularını kutlayan Hollandalı teknik adam, ”Aldığımız sonuçtan dolayı çok mutluyuz. Baros da bugün bir gol atarak aramıza döndü. Bundan dolayı çok memnunuz” dedi.

Sarı-kırmızılı takımın aldığı sonuçlara göre bıraktığı intibanın farklılaştığını dile getiren Hollandalı çalıştırıcı, ”Şimdi takımın kimliğiyle ilgili yorum yapmak yanlış olur. Çünkü kazandığınızda veya kaybettiğinizde bırakılan etki farklı oluyor. Biz bugün önemli bir galibiyet aldık. Bundan sonraki maçlarımıza da iyi konsantre olup, iyi sonuçlar almak istiyoruz” diye konuştu.

LEMERRE: BAZI SIKINTILAR YAŞADIK

Ankaragücü Teknik Direktörü Roger Lemerre ise Galatasaray karşısında, kafalarında canlandırdıkları yere ulaşamadıklarını kaydederken, ”Atletik ve teknik bazı sıkıntılar yaşadık. Maçın tamamına bakıldığında iyi bir maçtı ama Galatasaray’a yeterli değildi. Üniversiteye girmeden önce bazı aşamaları geçmeniz lazım. Şu anda biz Galatasaray’ın oynadığı seviyede değiliz” şeklinde konuştu.

Kendilerine zaman tanınması gerektiğini söyleyen Lemerre, Galatasaray gibi lig lideri bir ekibe karşı kaybettiklerinin unutulmaması gerektiğini vurguladı.

726980cookie-checkGS: 3 – Ankaragücü: 0

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.