GS’de 10 numara ve kaptanlık Arda’da

Galatasaray’ın kamp yaptığı Bochum Renainnance Oteli’nde düzenlenen törende yöneticiler Haldun Üstünel ile Murat Yalçındağ, Arda’nın kaptanlığa getirildiğini belirterek, 10 numaralı formayı genç futbolcuya verdiler.

Futbol şubesinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Haldun Üstünel, Galatasaray takımının yeni kaptanı ile birlikte olduklarını belirterek, ”O da bu onuru taşımanın heyecanı içinde. Bu forma Lincoln’ün forması değil, Metin Oktay’ın formasıdır. Bu formayı onur ve gururla taşıyacağı için ona emanet ettik. Arda’yı herkes iyi tanır. Duruşu ve beyfendiliği ile ilk günden bu yana görüyoruz. Kendisine olan bu sevgimiz takım arkadaşları için de geçerli. Kimsenin bir tepkisi olmadı. En büyük desteği takım arkadaşları veriyor” dedi.

Yönetim kurulu üyesi Murat Yalçındağ da ”Kardeşimizi tebrik ediyorum. 10 numaralı forma sonuna kadar emin ellerde” diye konuştu.

Galatasaray’da kaptanlığa getirilen Arda ise çok heyecanlı olduğunu belirterek, ”Kusura bakmayın, 22 yaşındayım, heyecanlandım. Bu benim için büyük gurur ve onur. Bu formayı nasıl hak ettiysem aynen taşımaya da devam edeceğim. Bu kaptanlığa layık olacağım” dedi.

Arda Turan, önce 10 numaralı formayı giymek istemediğini, ancak kulüp başkanı Adnan Polat’ın kendisine Metin Oktay’ın formasını emanet etmek istediğini ve buna saygı duyduğunu söyledi.

Neden 10 numarayı istemediği sorusunu Arda, ”Herkesin bir tarzı, bir stili vardır. Metin Oktay’ın forması verilecek deyince kabul ettim. Ayhan Akman’a teşekkür ederim. İnanılmaz bir ağabeylik yaptı ve 22 yaşında birine kaptanlığı verdi. Herhalde kendi oğluna verilse bu kadar mutlu olurdu. Bu kaptanlığı nasıl verdilerse, bunu taşırken de aynen devam edeceğim” diye yanıtladı.

Arda Turan, kaptanlığa layık olmaya çalışacağını yineleyerek, şöyle devam etti:

”Bana efsane olmanın yolunu gösterdi camiamız ve yönetimimiz. Bunu sonuna kadar götürmek istiyorum. Efsane oyuncuların içine girmek istiyorum. Buna layık olmaya çalışacağım. 22 yaşındayım. Ayhan Akman, Emre Aşık, Sabri’ye büyük saygım var. Bu kaptanlığı yaparken desteği onlardan alacağım. Karar alırken onlarla birlikte alacağım. Ben 10 yaşında iken Harry Kewell’a karşı oynayan takımı bir kasanın üzerinde izledim. Ben hiyerarşik düzen istedim. Saygı duyulmasını istiyorum. Kimilerinin arkadaşı, kimilerinin abisi olacağım. Bilinmesini isterim, takımda Emre Aşık’ın lafının üzerine laf söylenmeyecektir. Bundan herkes emin olsun. Burada amaç takımın başarısı. Bunlar başarımız için bir araç. Amacımız şampiyonluklara ve kupalara ulaşabilmek. Benim her şeyim Galatasaray. Hayatımın tek anlamı Galatasaray ve ailem. Hatta Galatasaray ailem. Bugün mutluyum, heyecanlıyım, çünkü bunlar benim için çok özel anlar.”

724830cookie-checkGS’de 10 numara ve kaptanlık Arda’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.