Gösterilerin faturası imamlara

Danimarka, karikatür olayından sonra meydana  gelen protesto  gösterileri sırasındaki imamların rolünü  sorguluyor.

İsveç TT Haber Ajansı’na göre, Danimarka Uyum Bakanı Rikke Hvilshöj,olaylar sırasında yapıcı  bir duruş  sergilemedikleri  gerekçesiyle bugüne dek ülkede  görevli  imamlarla sürdürdüğü  “uyum diyalogu” na son verdi.

Bakan, bu tutumun gerekçesini  açıklarken Yabancıların Danimarka’ya uyumlarını  kolaylaştırmak için  onların dini önderleri konumundaki  imamlarla diyalog içinde  olunmasına  büyük önem verdiklerini, ancak imamların bu güne  dek bu işlevlerini yerine getiremediklerini  savundu.

 Danimarka’da görev  yapan imamların  konumlarının mercek altına  aldıklarını belirten Uyum Bakanı Rikke Hvilshöj şöyle konuştu:

“Karikatür krizi sürecinde imamlar yapıcı bir rol üstlenmediler.Yaptıkları açıklamalarda veya gidip geldikleri ülkelerinde görüş bildirdiklerinde  abartılı ve Danimarka’yı şikayet edici görüşler öne sürdüler.Hükümetin yürürlüğe koyduğu uyum süreciyle ilgili  yasalar  konusunda da çok  ilgisizler.Bugüne dek  sürdürdüğümüz uyum süreci hiçbir olumlu sonuç  vermedi. Bu bakımdan, kendileriyle sürdürdüğüm ‘uyum diyalogu’na  yararlı bulmadığım için  son verdim. İmamlarla ilgili tutumumuzu yeniden  gözden  geçirmek zorundayız.”

İmamların, Hz. Muhammed’in karikatürü  nedeniyle gerçekleştirilen protesto gösterileri sırasındaki tutumları da gözden geçiriliyor.Yapılacak inceleme sonunda olaylarla kışkırtıcılık yaptıkları gözlenen imamların sözleşmeleri yenilenmeyecek.Camilere yeni imam kadroları atanması taleplerine de kısıtlama getirilecek.

1123190cookie-checkGösterilerin faturası imamlara

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.