Guantanamo’da toplu intihar girişimli

Üsteki yüzlerce tutuklunun haklarında kovuşturma olmaksızın alıkonulması hukukçu ve insan hakları kuruluşlarınca tepkilere neden oluyor.

Silahlı Kuvvetler’den yapılan açıklaya göre; intihar girişimleri dokuz gün boyunca devam etmiş, ancak kendilerini giysilerini kullanarak asmaya ya da boğmaya çalışan tutsaklardan ölen olmamış.

Uluslararası Af Örgütü’nden bir sözcü, toplu intihar girişiminin süresiz gözaltı  uygulamasının ne gibi etkiler yaratabileceğini gösterdiğini söyledi.

Pentagon bu konuda gündeme gelen haberleri başta yalanlamıştı. Olayın neden geç açıklandığına ilişkin soruları yanıtsız bıarkan ABD’li yetkililer eylemin sembolik olduğunu öne sürdüler.

İNGİLİZ TUTSAKLAR BIRAKILIYOR

Guantanamo Üssü’nde bulunan son dört İngiliz vatandaşı da bugün İngiltere’ye iade ediliyor.

Üç yıldır alıkonulan bu kişiler ülkeye girişlerinde polis tarafından sorgulanacak. Daha önce iade edilen İngiliz vatandaşları da sorgulandıktan sonra serbest bırakılmışlardı.

Dört İngiliz vatandaşının iadesi için Londra ve Washington arasında uzun süren görüşmeler yapılmış ve İngiliz hükümeti bu kişilerin eylemlerini takipten sorumlu olacağını taahhüt etmişti.

1097970cookie-checkGuantanamo’da toplu intihar girişimli

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.