Guantanamo’ya yargı darbesi

İngiltere’de Yüksek Mahkeme’nin terörle mücadele yasasının önemli bir uygulamasını iptal etmesi ardından ABD’de Yüksek Mahkeme’nin Guantanamo tutsakları için oluşturulan mahkemeleri yasadışı ilan etmesi Guantanamo’yu savunan ABD Başkanı George Bush yönetimini zora sokması bekleniyor…


İngiltere’nin ciddi ulusal gazetesi The Guardian “Doğru kararlar” başlıklı başyazısında şu görüşlere yer verdi:


”Bugünlerde yargı ile politikacılar arasındaki çatışma öyle sıklaştı ki adeta ilan edilmemiş bir savaş yaşanıyor. Ama bunu bir savaş olarak görmemek de mümkün. Bunlar adalet sistemi içinde güç konularda denge arama süreçleri olarak görülebilir.”


”Gerek İngiltere’de gerekse ABD’deki kararlar az sayıda insanı etkiliyor gibi görünse de, ilerde daha otoriter yöntemler kullanmak isteyecek yönetimler için emsal olmak bakımından büyük önem taşıyorlar” değerlendirmesini yapan gazete, ”Her iki ülkede de politikacılar, farklı uygulamalarıyla, terör tehlikesinin, normal hukuki süreçlerden sapmayı meşru kıldığı kanısında olduklarını gösterdiler. Yargıçlar, onları tekrar düşünmeye zorladığı için şükretmeliyiz” yorumunu yaptı.

792430cookie-checkGuantanamo’ya yargı darbesi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.