Guardian: Batı’nınTürkiye’ye ihtiyacı var

İngiliz The Guardian gazetesi, Türkiye’nin AB üyeliğine olan desteğinin hem AB’de, hem de Türkiye’de azaldığına dikkat çekerek “Bu eğilimlerden dolayı Avrupa liderleri ancak kendilerini suçlayabilir. Türkiye’ye en fazla ihtiyacı olduğu dönemde onu uzaklaştırıyorlar” yorumunu yaptı.


The Guardian’da, Simon Tisdall imzalı yazıda Fransa İçişleri Bakanı ve Cumhurbaşkanlığı adayı Nicolas Sarkozy’nin Türkiye’nin AB üyeliğine yönelik olumsuz tavrının Türkiye’nin AB’nin taleplerini yerine getirmesini teşvik etmediğini kaydetti.


AB’nin taleplerinin Türkiye’nin “Kürt azınlığı”na yaptığı muamele, haziran krizi sonrası ekonomik yönetim ve Kıbrıs konularına odaklandığını öne süren gazete, AB’nin Kıbrıs sorusuna Annan Planını kabul etmesinde ısrar etmeden Güney Kıbrıs’ı üye yaparak katkıda bulunduğunu yazdı.


İngiliz gazetesi, son kamuoyu yoklamalarının AB’de Türkiye’nin AB üyeliği konusunda olumsuz düşünenlerin oranı artarken Türkiye’nin AB hedefine olan desteğinin azaldığını Türklerin giderek İran’a ısındığını gösterdiğine işaret ettikten sonra şu değerlendirmeyi yaptı:


“Bu eğilimlerden dolayı Avrupa liderleri ancak kendilerini suçlayabilir. Türkiye’ye en çok ihtiyacı olduğu dönemde onu uzaklaştırıyorlar. Bu gerçeği Washington, bazı Avrupa başkentlerinden çok daha kolayca kabul ediyor.” ANKA


 


 

794330cookie-checkGuardian: Batı’nınTürkiye’ye ihtiyacı var

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.