Guitareast Fest’de büyük buluşma

Genç besteci, şarkı sözü yazarı ve enstrümantalistlere ürünlerini sergileyebilecekleri bir platform olmaya başlayan festivale bu yıl 75’i aşkın profesyonel ve amatör müzisyen katılıyor.


2 Haziran Cumartesi akşamı, saat 19.00’da açılış resepsiyonu ile başlayacak olan festival programı, fotoğraf sanatçısı Kadir Aktay’ın kısa video gösterimi ile devam edecek. Aynı akşam, saat 2030’da ise toplumlar arası dostluk ve barışa katkı sunabilmek amacıyla festivale onur konuğu olarak davet edilen Güney Kıbrıs’lı solist, gitarist ikili Martha ve Eve konser verecekler. Aynı gün sergiye açılacak olan Kadir Aktay ve İbrahim Has’ın “Konser Fotografları” sergisi ise festival boyunca izlenebilecek.


3 Haziran Pazar günü saat 14.00’ te başlayacak olan festivalin 2. gününde; Ruhi Altun-İbrahim Külekçi, Helin Özkan-Seren Yavuz, Ekin Su, Doğuç ve Tolga Özkan, Timur İzzet, Brixton Wings ve L.S.O Gitar Toplulukları’ndan oluşan genç müzisyenlerimiz yer alacak. Samimi ve duygulu solist Genco ise bu bölümde konuk müzisyen olarak bir mini dinleti sunacak. Aynı günün akşamı, saat 19. 00 da başlayacak olan ikinci bölümde ise Fuat Yıldız , Erman Şenol , Bergüzar, Cem Güner & Hakan Yüceer, Canan Sağar & Emek Alıcı, Sedat Sarıcı & Hakan Doğuç, Kutsal Kaan Bilgin  ve Sudden Exit sahne alacaklar.


Festivalin son günü olan 4 Haziran Pazartesi akşamı, program yine saat 19.00’da başlayacak. Simon Bastow, Sedat Sarıcı & Emek Alıcı, Olcay, Avcıl & Armağan & Roberts, Sir Gee, Oggie ve Gypsy Delica’nın verecekleri konserlerin ardından festivale katılan müzisyen ve topluluklara verilecek teşekkür plaketlerinin sunumu ile festivalin bu yılki etabı tamamlanmış olacak.Yarının bestecilerinin, şarkı sözü yazarlarının ve enstrümantalistlerinin yetişmesine katkı sunmayı amaçladıklarını açıklayan festival düzenleme komitesi, festivali destekleyen A.C. Builders ve Clicia  Café Restaurant’a, tanıtım sponsorları Açık Gazete  ve Haber gazetelerine, bütün baskı işleri için Meto Print’e ve Foto Image’e teşekkür etti.


Festivali izlemek isteyen müzikseverler, 10 pound’luk  bilet ile bütün festivali izleme olanağı bulacaklar. Son iki gündeki bütün konserleri izlemek isteyenler ise 5 pound’luk bilet alması kafi olacak. Festivalle ilgili daha ayrıntılı bilgi almak isteyenler 07931 34 98 08 numaralı telefonu arayabilecek veya [email protected] adresinden elektronik posta yoluyla ulaşabilecekler. Festivalin programı ve yer alacak müzisyenlerle ilgili  detaylı bilgiler edinmek isteyenler ise www.guitareastfestival.com adresindeki festivalin web sitesini ziyaret edebilecekler.


GUITAREAST FESTIVAL’INE KATILACAK SANATCILARLA SOYLESI
‘Öfkeliysem punk rock, sakinsem klasik…’
Londra’da bir ‘Yol yorgunu’ 

‘Müzik’te ticari kaygı değişime neden…’
‘Az çili soslu olarak yola devam…’
‘Evrensellik anahtar sözcük’
Sudden Exit: Müzik ticari olmamalı…
‘Ricardo’yu Türkiye`de 2 sene aradım’…
‘Düzensizliğe itiyorum…’


GEÇEN YILKİ FESTİVAL HABERİ
Gitarın Festivali coşkulu geçti…


 

802900cookie-checkGuitareast Fest’de büyük buluşma

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.