Gülmen’in ‘refakatçileri’ tecrit edildi, Özakça darp edildi!

Artık otururken bile yere basamayan Gülmen’in iki koğuş arkadaşına 5 gün tecrit cezası verildi. Böylece Gülmen yalnızlaştırıldı. Avukatlar Özakça’nın darp edildiğini belirtti.

Açlık grevinde 90 günü geride bırakan ve tehlikeli sınırı çoktan aşan Akademisyen Nuriye Gülmen ve Öğretmen Semih Özakça geri dönülmez noktaya doğru ilerliyor. Gülmen, kas ağrıları çekiyor. Otururken bile yere basamıyor. Işığa karşı hassasiyeti var. Artık kendi günlük işlerini bile yapması zorlaşıyor. Gülmen’e koğuşunda birlikte kalan iki arkadaşı yardımcı oluyordu. Gülbeyaz Karael ve Seval Arıcı, Gülmen’e refakatçi gibi yardımcı oluyorlardı. Ancak Karael ve Arıcı’nın cezaevinde daha önce aldığı disiplin cezaları infaz edildi. 5’er günlük hücre cezası uygulanmaya başlayınca Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutulan Nuriye Gülmen hücrede yalnız kalmış oldu.

 Özakça’ya darp

Öte yandan Sincan F Tipi Cezaevi’nde tutulan açlık grevindeki diğer akademisyen Semih Özakça’nın durumu da Gülmen’den farksız değil. Bacağında ve ağzında yaralar var. Kas ağrıları yoğunlaşıyor. Hareketleri kısıtlanıyor. Tıpkı onda da Gülmen gibi kalp yetmezliği riski var. Fakat B1 vitamini gibi en yaşamsal talepleri bile yerine getirilmiyor.

Avukatları en masum istekleri için hırpalandığını belirtirken şu bilgileri veriyor: “Hücresindeki panoya, basında kendisi ile ilgili çıkan haberleri asmış. Ancak bunları keyfi olarak, kaldırıp atmışlar. Özakça itiraz edince, omuzlarından tutup koridora savurmuşlar.”

*****

Gaza boğan değil çiçek bırakan rahatsız etmiş

Açlık grevi eylemine destek olmak amacıyla Yüksel Caddesi’ndeki Konur Sokak’taki İnsan Hakları Anıtı’na çiçek bırakan Nazan Bozkurt suçlu sayıldı. Çankaya Kaymakamlılığı tarafından ‘İdari yaptırım tutanağı’ tebliğ edilen Bozkurt’a 109 TL para cezası kesildi.

Tutanakta çiçek bırakma eylemi ‘çevreyi rahatsız etmek’ olarak belirtildi. Kabahatin işlendiği yer olarak ise Yüksel Caddesi gösterildi.

Aylardır, esnafı ve halkı plastik mermi, gaz ve artan şiddetle adeta canından bezdiren polisin tahribatı ortadayken, çiçek bıraktığı için çevreyi rahatsız ettiği gerekçesi ile bir kişiye bu cezanın kesilmesi ise şaşkınlık yarattı.

Öte yandan Gülmen ile Özakça’ya destek için açlık grevine giren Esra Özakça ve Veli Saçılık’a dün polis yakın mesafeden gaz sıktı. ERK ACARER – BİRGÜN

 

2096570cookie-checkGülmen’in ‘refakatçileri’ tecrit edildi, Özakça darp edildi!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.