Gözaltına alınanlara kelepçeye inceleme

Alınan bilgiye göre, İçişleri Bakanlığınca, KCK operasyonunda gözaltına alınanların adliyeye çıkarılması sırasında kelepçe takılmasıyla ilgili inceleme başlatıldı.
Bu kapsamda, gözaltı işleminin uygulanışı, şüphelilerin adliyeye çıkarılışı sırasında elleri kelepçeli fotoğraflarının basına yansıması da araştırılacak.

23 KİŞİ TUTUKLANDI

KCK Yapılanması”na yönelik soruşturma kapsamında nöbetçi mahkemeye sevk edilen 28 kişiden 7’si belediye başkanı 23 kişi tutuklandı.

Aralarında Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak’ın da yer aldığı 5 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Ankara, İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Siirt, Hakkari, Tunceli, Batman, Şanlıurfa, Şırnak ve Van’ı kapsayan 11 ilde başlatılan eş zamanlı operasyon kapsamında gözaltına alınan ve Cumhuriyet Başsavcılığınca ifadeleri alındıktan sonra tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen 28 kişiden 23’ü ”terör örgütü üyesi olmak” ve ” terör örgütüne yardım ve yataklık etmek” suçlarını işledikleri gerekçesiyle tutuklandı.

Tutuklananlar arasında, Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay, Diyarbakır’ın Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Şırnak’ın Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak, Suruç Belediye Başkanı Ethem Şahin, Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk ve Viranşehir Belediye Başkanı Leyla Güven’in yanı sıra Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Şimşek, İHD Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Şube Başkanı Muharrem Erbey, kapatılan DEP’in eski milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi eşbaşkanı Hatip Dicle, Dicle eski Belediye Başkanı Abdullah Akengin, Batman eski Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, Viranşehir eski Belediye Başkanı Emrullah Cin, Ergani eski Belediye Başkanı Nadir Bingöl, DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı, Ramazan Dede ve Abbas Çelik de yer alıyor.

Mahkeme, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Çınar Belediye Başkanı Ahmet Cengiz, Silvan eski Belediye Başkanı Fikret Kaya, Adil Erkek ve Yaşar Çelik’in de tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

ADLİYE ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının terör örgütü PKK’nın sivil oluşumu ”Kürdistan Topluluklar Birliği/Türkiye Meclisi (KCK/TM) Yapılanması”na yönelik yürüttüğü soruşturmayı protesto eden ve aralarında Barış ve Demokrasi Partili (BDP) milletvekili ve belediye başkanlarının da bulunduğu grubun Diyarbakır Adliyesi önündeki oturma eylemi devam ediyor.

BDP milletvekilleri Gültan Kışanak, Sevahir Bayındır ve Ayla Ata Akat ile bazı belediye başkanlarının bulunduğu grup, Diyarbakır Adliyesi önünde trafiğe kapattıkları yolda yere serdikleri battaniye ve kartonlar üzerinde dün geceden bu yana oturuyor.

Grubun, havanın soğuk olması nedeniyle yakılan ateşler etrafında ısınmaya çalıştığı görüldü.

Bu arada Şırnak’ın Cizre ilçesinde izinsiz gösteri yapan gruba polis müdahalede bulundu.

İdil Caddesi üzerinde toplanan ve uyarılara rağmen terör örgütü lehinde slogan ile taş atan gruba polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Ara sokaklara dağılan grubun eylemi yer devam ediyor.

Öte yandan, Cizre’de bazı esnafın kepenk kapattığı gözlendi.

1228140cookie-checkGözaltına alınanlara kelepçeye inceleme

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.