‘Güzel kadınlardan HIV geçmez’

Putra Üniversitesi, yaşları 15 ve yukarı olan 18 bin 805 kişiyle görüşerek çok şaşırtıcı sonuçlara ulaştı.

Hergün 19 kişinin HIV ile enfekte olduğu Malezya’da devlet, hastalıkla başedebilmek için ciddi yatırım yapıyor… Diğer yandan, HIV vaka sayısının alarm seviyeye yükselmesi ve WHO nun bu konudaki acil uyarıları nedeniyle, bir islam ülkesi olarak hayli cesur kararlar uyguluyor.

Ücretsiz kondom ve uyuşturucu kullananlar için ücretsiz şırınga hizmeti bunlardan bazıları. Ancak saha çalışmaları sonuçları, halkın HIV konusunda ne kadar bilgisiz ve batıl inanç sahibi olduğunu gösterdi.

SONUÇLAR VİRÜSTEN BETER

Araştırma sonuçarına göre; katılımcıların yüzde 40’ı, güzel, sağlıklı görünüşlü kadın ve yakışıklı erkeklerden HIV bulaşmayacağına, yüzde 60 ı, virüsün sivrisinek ısırması ile bulaştığına ve yüzde 56’sı aynı yemeği paylaşarak enfekte olabileceklerine inanıyor. Araştırmaya katılanların neredeyse hepsinin, HIV kavramının bilmelerine rağmen bu inançlara sahip olmaları ise oldukça şaşırtıcı olarak yorumlandı.

Bilim, Teknoloji ve Buluşlar Bakanlığının desteği ile yapılan bu akademik araştırmayla açığa çıkan ürkütücü ve şaşırtıcı sonuçlar, medya kuruluşlarını, sivil savunma örgütlerini ve ilgili devlet birimlerini hayli endişelendirdi. Basın ilk sayfalardan yaptığı büyük manşetlerle, bu denli yanlış inançların, AIDS’in bizzat kendisinden daha tehlikeli olduğunu duyurdular.

Kuala Lumpur devlet hastanesi pediatristi Dr. Kamarul, cehaletin büyük ölçüde gelişme çağındaki gençlerin yetersiz seks eğitiminden kaynaklandığını açıkladı. Dr Kamarul, gençlerin çoğunun virüsün kontrolsüz seksle geçtiğinden ve anne sütüyle bebeğe geçebileceğinden haberleri olmadığını söyleyerek, ciidi bir seks eğitiminin kaçınılmaz olduğunu söyledi. 

1111590cookie-check‘Güzel kadınlardan HIV geçmez’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.