“İHA saldırıları el Kaide’yi haklılaştırıyor”

İnsansız hava araçlarıyla düzenlenen saldırılar uluslararası hukuka aykırı, diyen Emmerson, CNN televizyonuna verdiği bir demeçte, “Eğer Amerikan insansız hava araçlarının el Kaide ile bağlantılı kişileri bulduğu yerde vurması yasalsa, el Kaide militanlarının Amerikan ordusunu ya da alt yapısını bulduğu yerde vurması da yasaldır” demişti.

Daily Telegraph, Birleşmiş Milletler soruşturmasının, ABD’nin insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırılara karşı Pakistan, Rusya ve diğer bazı ülkelerin BM nezdinde şikayette bulunması üzerine başlatıldığını da aktardı.

Gazete, insansız hava araçlarıyla düzenlenen saldırıları destekleyen ve bu saldırılara karşı çıkanların görüşlerini ise şöyle özetledi:

“Destekçiler, Pakistan Talibanı’nın lideri Beytullah Mesud gibi üst düzey teröristlerin insansız hava araçlarıyla öldürülmesini örnek olarak gösteriyor. Eleştirenler ise, bu araçların, kısa dönemli taktik zaferler getirdiğini ancak bu zaferler karşısında, yeni bir militan jenerasyonun radikalleşmesine yol açıldığını ve bu kişilerin çok sayıda sivili öldürmek üzere harekete geçebileceklerine işaret ediyor.”

1379410cookie-check“İHA saldırıları el Kaide’yi haklılaştırıyor”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.