Haberal ve Balbay’dan sitem

CHP’nin Ergenekon tutuklusu Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal ile İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, kendilerini ziyaret eden CHP heyeti aracılığıyla TBMM Başkanlığı’na sitemde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, hafta başında Silivri’ye giderek CHP’nin tutuklu milletvekilleri Haberal, Balbay ve eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’nu ziyaret etti. Edinilen bilgiye göre, görüşmede Haberal, şunları kaydetti:

‘Kanun teklifi vereceğim’

“Cezaevlerinin cezaevleri değil bir rehabilitasyon merkezine dönüştürülmesi gerekiyor. Bu konuda çıktıktan sonra bir kanun teklifi vereceğim. Cezaevleri yeni suçlar üretiyor. Cezaevlerinin bir rehabilitasyon merkezi ve topluma kazandırma merkezi olması gerekiyor. Burada insanların psikolojileri bozuluyor, cezaevleri işkencehanelere döndü. İnsanı yalnızlaştırmak, bitkinleştirmek üzerine bir hale büründü. Hekimlikte onlarca yılımı doldurdum. Bunca yıl hekimlik yaptık. Hiçbir zaman hekimlerin bu kadar siyasetin aleti olabileceğine inanmamıştım. Bir milletvekili dahi tutuklu olsa orada demokrasiden söz edilemez. O kadar çok hayal kırıklığına uğradım ki! Hangi birini sayayım. Patalya Otel’de toplantılar yapıldığı dönemde otelde bazı bakanlar da bulunurdu. Bir şey demezlerdi. O zaman daha çok demokrasi varmış demek ki!

‘Görevini yerine getirmiyor’

Ak Parti’den çok sayıda siyasetçi tanıyorum, cumhurbaşkanından başbakana kadar hepsini tanırım. Böyle bir tavır hiç beklemezdim. TBMM Başkanı sizin de başkanınız benim de başkanım ama bana karşı görevini hiç yerine getirmiyor.”

Balbay da “Davada herşey birbirine girdi. Ekleriyle birlikte iddianame 5 milyon sayfaya ulaştı. Milletvekilliği yapamadığım için üzülüyorum. Maaşımı veren devlet, vekil arkadaşlar aracılığıyla sunduğum soru önergelerini kabul etmiyor” dedi.

Hastalığı bilinen Hilmioğlu ise, “Artık hasta olduk. Bundan sonrasını düşünmüyorum” ifadesini kullandı.

Öç alma operasyonu

Balbay ve Haberal’ı ziyaret eden Tanrıkulu ve Ağbaba’nın ise, 3. Yargı Paketi’nin ardından iktidar üyesi milletvekillerinin, tutuklu vekillerin serbest kalabileceğine ilişkin sözlerini, “Hâkimlerin hiçbir mazereti kalmıyor. Bundan sonra içeride kalıyorsanız, bu kin alma, öç alma operasyonudur” değerlendirmesinde bulunduğu öğrenildi. (MERİÇ TAFOLAR / Milliyet)

1348280cookie-checkHaberal ve Balbay’dan sitem

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.