Hackney, 2021 genel nüfus sayımı için pilot bölge

İlk kez dijital olarak düzenlenecek olan genel nüfus sayımı (CENSUS) hazırlıkları için aralarında Hackney’inde olduğu dört belediye pilot bölge olarak seçildi.

Pilot bölge olarak seçilen, Londra’dan Hackney ve Tower Hamlets, Kuzey Batı İngiltere’den Carlisle ve Galler’den Ceredigion belediyelerinde deneme sayımları Ekim ayı boyunca gerçekleştirilecek.

Nüfus sayımına katılımları teşvik etmek için pilot bölge olarak seçilen belediyelerde yardım ve destek merkezleri oluşturuldu.

Deneme sayımları ile Ulusal İstatistik Dairesi (ONS) dijital sistemi test ederek ortaya çıkabilecek olası sorunları şimdiden gidermeyi hedefliyor.

Ekim’de başlayacak deneme sayımlarına katılım için pilot bölgelere katılım mektupları Eylül’ün son haftasından itibaren gönderilmeye başlandı. Hane başına gönderilen mektuplarda sayıma dijital olarak nasıl katılınacağına dair bilgiler yer alıyor. İnternet üzerinden doldurulacak olan sayım formu için yardıma ihtiyaç olanlar Dalston’da Pembury Community Centre ve Hackney Co-operative Developments’da açılan danışma merkezlerini hafta içi ziyaret edebilecek.

DAY MER YARDIMCI OLACAK

Hackney’de yaşayan Türkçe konuşanların formlarını doldurmalarına yardımcı olmak için 17 Ekim Perşembe günü Day-Mer’de Census görevlileri hazır bulunacak. Misafirler de dahil 13 Ekim 2019 Pazar günü evde kalanları baz alarak düzenlenen nüfus sayım anketini normalde 13 Ekim’den sonra da doldurmak gerekecek ama bir değişiklik olmayacağından emin olanlar hemen de doldurabilecekler.

Deneme nüfus sayımana katılımı teşvik etmek için Ulusal İstatistik Dairesi adına bir yazılı açıklama yapan İstatistik Uzmanı İan Bell şöyle konuştu:

“Deneme sayımları başladı ve veriler de internet üzerinden gelmeye başladı. Bir çok farklı yöntemle katılınabilecek olan sayım oldukça kolay. Bilgisayar, telefon yada tabletleriniz üzerinden sayıma katılabilrsiniz ve ihtiyacınız olduğunda size yardım ve destek verecek görevlilerimiz mevcut. Eğer nüfus sayımına kağıt form doldurark katılmak isterseniz, öyle de yapabilirsiniz.”

SON SAYIM 2011’DEYDİ

İngiltere’de her on yılda bir gerçekleştirilen genel nüfus sayımı en son 2011 yılında yapılmıştı. İki yüz yılı aşkın bir süreden beri gerçekleştirilen nüfus sayımları ile yerel ve ulusal çapta verilen servis ve hizmetlerin yeterliliğinin yanı sıra demoğrafik yapısı da tespit ediliyor.

Çok farklı etnik köken ve dini inanca mensup insanın yaşadığı İngiltere’de, nüfus sayımlarında yeterli seçenek olmamasından dolayı bir çok etnik köken ve inanç ‘diğerleri’ kategorisi altında toplanıyor.

Kimlik ve Sağlık (Identiy and Health) kategorisi altında yer alan dil, etnik grup ve inanç kısımlarında ‘diğer’ seçeneğini tıklayarak seçenekler içerisinde yer almayan diliniz, etnik grubunuz ve dini inancınızı belirtebilirsiniz.

İLGİLİ KÖŞE: FARUK ESKİOĞLU / Birleşik Krallık’taki gerçek nüfusumuzu saptamak için fırsat…
https://acikgazete.com/birlesik-kralliktaki-gercek-nufusumuzu-saptamak-icin-firsat/

2342020cookie-checkHackney, 2021 genel nüfus sayımı için pilot bölge

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.