‘Hackney okullarında tacizci çalışmıyor’

Bir süre önce çocuklara cinsel tacizden geçmişte cezaevinde yatmış bir sabıkalının okulda çalışmasına izin verilmesi İngiltere gündemini işgal etmiş ve öğrenci aileleri ile bazı medya kuruluşları Milli Eğitim Bakanı Ruth Kelly’yi istifaya çağırmıştı.     


Hackney Belediyesi eğitimden sorumlu kurumları The Learning Trust ve Hackney Education Authority yaptıkları açıklamada belediye sınırlarındaki eğitim kurumlarında tacizden sabıkalı herhangi bir kişinin çalışmadığından yüzde yüz emin olduklarını açıkladı.


The Learning Trust sözcüsü, okullarda çalışanların sicillerinin tekrar incelendiğini belirterek 99 eski sabıkalı arasında tacizci, şiddet kullanan ya da yüz kızartıcı suç işlemekten ceza almış birisine rastlanılmadığını belirtti. Sözcü; Trust tarafından eğitim kurumlarında çalışanların her üç yılda bir sicil kontrolları yapıldığını, bunun yanısıra öğretmenlere iş bulma kurumlarının da ayrıca öğretmenlerin geçmişini soruşturduğunu sözlerine ekledi.


Açıklamanın, son olaylar sonrasında çocuklarını okula kaygıyla gönderdiğini açıklayan ailelerin yüreğine su serpeceği sanılıyor.


FOTOĞRAF: Milli Eğitim Bakanı Ruth Kelly’nin istifası isteniyor. (Hackhey logosu yanındaki)

787160cookie-check‘Hackney okullarında tacizci çalışmıyor’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.