Hackney’de eğitimde dev adım…

The Learning Trust’un görevlendirdiği Eğitim Uzmanı Aydın Mehmet Ali’nin önderliğinde ve Hackney Belediye Meclisi Üyesi Muttalip Ünlüer’in desteğiyle oluşturulan HTKEF ilk toplantısını 7 Aralık akşamı Hackney Belediyesi’nde yaptı.

The Learning Trust Hackney Eğitim Düzeyi Yükseltme Direktörü Steve Belk, Hackney Belediyesi Meclis Üyesi, Education and Learning Denetim Komisyonu Başkanı Rita Krishna’nın da yer aldığı toplantıya, Türkçe konuşan topluma hizmet eden okul çalışanları, öğretmen, öğrenci, sivil toplum örgütlerinin eğitim temsilcilerinden oluşan 40 üye katıldı.

Belk, HTKEF’e başarılar dileyerek, toplantıda alınacak önerilerin gözönüne alınacağını söyledi.

Toplantıda konuşan Mehmet Ali, HTKEF’in Hackney’de eğitim konusunda danışılacak yalnız otorite değil baskı grubu olarak da çalışacağını belirtti.

Mehmet Ali, HTKEF’in gecikmiş bir kurum olmasına karşın bilimsel çalışmalara göre başarısız konumdaki Türkçe konuşan toplum çocuklarının başarısını artırmayı amaçladığını vurgulayarak, “Öncelikle eğitimde sunulan fırsatlardan yararlanmalıyız. İkincil olarak çocuklarımızın eğitimi için yeni olanaklar yaratmalıyız. Bu da örgütlü bir çalışmayla mümkündür. HTKEF, uzmanlar ekibi olarak bu boşluğu dolduracaktır” dedi.

Türkçe konuşan toplumun HTKEF’e destek vermesini ve ilgi göstermesini isteyen Mehmet Ali, HTKEF’in çalışmalarını şöyle özetledi:

“Eğitimde ortak platform oluşturmak, stratejiler saptayarak yerel yönetimin politika ve projelerini yönlendirmek, eğitimde ‘network’ oluşturarak iletişimi sağlamak, çalışmaları ve deneyimleri paylaşmak, bilgi bankası oluşturmak, eğitimin farklı dallarındaki çalışmaları ve çalışanları tek çatıda toplamak, konferanslar düzenlemek, bilimsel araştırmalar yapmak ve yapılmasını sağlamak, toplumu bilgilendirmek ve faaliyetlere katkısını sağlamak, eğitim kurumlarında kadro yaratılmasını sağlayarak Türkçe konuşan çalışanlara olanak ve destek yaratmak, merkezi ve yerel yönetime danışmanlık yapmak.”

1096340cookie-checkHackney’de eğitimde dev adım…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.